Mazda 3 και MX-5: Έρχονατι οι νέες σπορ εκδόσεις τους

Μια πρόγευση για τις επερχόμενες σπορ εκδόσεις δύο δημοφιλών της μοντέλων μας δίνει η Mazda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.


Στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρείας λοιπόν, βρίσκονται τα πρωτότυπα Mazda Spirit Racing RS και Spirit Racing 3, τα οποία όπως είναι εμφανέστατο, βασίζονται στο MX-5 και στο Μazda 3 hatchback αντίστοιχα. Αμφότερα φέρουν στις πλευρικές τους επιφάνειες και στη μάσκα το έμβλημα της Mazda Spirit Racing, η οποία στην Ιαπωνία έχει την ευθύνη για τα αγωνιστικά οχήματα της μάρκας.

Τα Mazda Spirit Racing RS και Spirit Racing 3 έχουν βαφτεί με μια απαλή γκρι απόχρωση, ενώ στο κέντρο του καπό υπάρχει μια μαύρη λωρίδα. Παρατηρούμε επίσης ότι μαύρο χρώμα επιλέχτηκε επίσης για τις πιο τονισμένες εμπρός ποδιές, τα πλευρικά μαρσπιέ, τον πίσω διαχύτη, τις ζάντες που ντύνονται με ελαστικά Bridgestone Potenza και τους πλευρικούς καθρέπτες.

Κόκκινες πινελιές συναντάμε στη βάση της μάσκας, στις δαγκάνες των φρένων, στους πλευρικούς καθρέπτες, στις ζώνες ασφαλείας και στις ραφές της καμπίνας, στην οποία υπάρχουν άφθονες αλκαντάρα επενδύσεις και καθίσματα Recaro. Επεμβάσεις πιθανότατα έχουν γίνει στην ανάρτηση, καθώς η απόσταση των αμαξωμάτων από το έδαφος έχει μειωθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δεχτεί και αεροδυναμικές βελτιώσεις με τεχνογνωσία που έχει αντλήσει η Mazda από τους ιαπωνικούς αγώνες Super Taikyu Series. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστά, ενώ εκτιμάται ότι διαθέτουν κινητήρες από την υφιστάμενη γκάμα και όχι κάποιους νέους ισχυρότερους. Επί του παρόντος η εξέλιξη των πρωτότυπων Mazda Spirit Racing RS και Spirit Racing 3 συνεχίζεται μέχρι να αποκαλυφτούν οι τελικές εκδόσεις παραγωγής.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *