Laffite LM1: Το hypercar που έσπασε το φράγμα των 2,6 εκ. ευρώ

Η Laffite, μία ιταλικη εταιρεία κατασκευής hypercar, πούλησε σε δημοπρασία το μοναδικό LM1 σε τιμή 2.6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ!


To LM1 είναι ένα hypercar που εξοπλίζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και αποδίδει συνολικά 1.000 ίππους. Αν και το πρώτο μοντέλο από τα 24 που θα παραχθούν συνολικά  θα βγει από τη γραμμή παραγωγής τον Απρίλιο του 2024, αυτό δεν εμπόδισε τους ιδρυτές της εταιρείας, τον γνωστό οδηγό αγώνων Μπρούνο Λαφίτ και τον Πασκάλ Κοέν, να το θέσουν προς πώληση σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα έσοδα από της δημοπρασίας «One Night for One Drop», όπως μαρτυρά και ο τίτλος της θα διατεθούν στην πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού Σερ Τζάκι Στιούαρτ που απηύθυνε και λόγο στο κοινό και συνομίλησε με τους ιδρυτες της Laffite και τον πρόεδρο της One Drop Foundation,  Γκι Λαλιμπερτέ.

H ιταλική εταιρεία στο μεταξύ, εργάζεται πυρετωδώς στην εξέλιξη και τη ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών, ώστε το πρώτο LM1 να είναι έτοιμο τον Απρίλιο, ενώ τον Μάϊο θα ανοίξει και ο πρώτος εκθεσιακός χώρος, στο Μονακό, στα πλαίσια φυσικά του ομώνυμου Γκραν Πρι.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *