Lada: Το πρωτότυπο Peter Turbo

Όταν ψάχνεις τα αρχεία, ανακαλύπτεις περίεργα πράγματα, όπως αυτόν το φάκελο της Lada, το σύμβολο της ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας για περισσότερα από 50 χρόνια.


Με αυτό το αυτοκίνητο γυρίζουμε πίσω τις σελίδες του ημερολογίου στο μακρινό 2000

Αυτό λοιπόν το Lada παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2000.

Ήταν ένα περίεργο concept, χωρίς μηχανικά μέρη, που έφερε την ονομασία Peter Turbo.

Μιλάμε για ένα περίεργο σεντάν το οποίο συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και πολύ εξέταση από στους σχεδιαστές που αφιέρωσαν πάρα πολύ χρόνο αναλύοντας τη ρώσικη κατασκευή.


Το εσωτερικό διέθετε πέντε ξεχωριστά καθίσματα, ένα τιμόνι με μία ακτίνα και έναν πίνακα περίεργο οργάνων, ενώ οι πόρτες άνοιγαν ανάποδα, σαν βιβλίο.


Οι ενημερώσεις της εποχής αναφέρουν ότι το όνομα «Peter Turbo» το έλαβε από «The Island of Crimea», ένα μυθιστόρημα του Βασίλι Αξίνοφ, στο οποίο ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο με το ίδιο όνομα.

Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε σχεδιαστικά από την ομάδα AvtoVAZ με επικεφαλής τον Σεργκέι Σινελνίκοφ.

Το Peter Turbo είχε φουτουριστική εμφάνιση που έκαναν το αυτοκίνητο να φαίνεται οτι κινείται ακόμα και όταν ήταν σταματημένο.

Οι λεπτοί και μικροί μπροστινοί προβολείς έρχονται σε αντίθεση με μια πολύ περίτεχνη «ουρά», με τα φώτα να κατανέμονται σε δύο επίπεδα.


Χαρακτηριστικό της σχεδίασης του αυτοκινήτου είναι ένα κοίλο στοιχείο που διατρέχει την πλευρά του αυτοκινήτου και ενσωματώνει τους εξωτερικούς καθρέφτες καθώς και η καμπυλωτή οροφή.

Το Peter Turbo δεν πήρε ποτέ το δρόμο της παραγωγής παραμένει έτσι απλά ένα περίεργο πείραμα σε στυλ από τη ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Που να βρίσκεται τώρα το Peter Turbo, ειδικά σήμερα λόγω της κατάστασης παραμένει άγνωστη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *