Lada Niva Bronto: Στην Ελλάδα η κορυφαία έκδοση του SUV της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Το θρυλικό Niva της Lada συνεχίζει ακάθεκτο την διαδρομή του στους δρόμους όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα ήρθε πλέον και η κορυφαία έκδοση του SUV της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Lada Niva Bronto με τις εκπληκτικές off-road δυνατότητες πωλείται και στη χώρα μας.


Το design του παραπέμπει στο μυθικό κλασικό Niva, προβάλλοντας τη στιβαρότητα. Διαθέτει μεγάλα πλαστικά προστατευτικά, χωμάτινα ελαστικά διαστάσεων 235/75 με μαύρες ζάντες 15 ιντσών, προβολείς ομίχλης, ενώ το όχημα απέχει  24 εκατοστά από το έδαφος για οδήγηση ακόμα και σε κακοτράχαλους δρόμους.

Το τρίθυρο Niva Bronto, διαθέτει επιπλέον, ενισχυμένο πίσω άξονα, βελτιωμένα αμορτισέρ και μόνιμη τετρακίνηση με δύο μπλοκέ διαφορικά (εμπρός-πίσω). Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κλασικός 1,7 lt ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης απόδοσης 83 HP και 129 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, με το μηχανικό σύνολο να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεπερνά τα 9,5 lt ανά 100 km, ενώ όσον αφορά στις επιδόσεις κρίνονται ικανοποιητικές. Στο Niva εξάλλου, το κλασικό 0-100 ή η τελική ταχύτητα ελάχιστη σημασία έχουν. Αυτό που ενδιαφέρει τους κατόχους, είναι τι κάνει στα κακοτράχαλα εδάφη. Εκεί, το Niva δεν έχει αντίπαλο.

Με το Niva Bronto μπορείς να κινηθείς παντού. Χιόνια, λάσπη, νεροφαγώματα και ρυάκια δεν αποτελούν καν πρόβλημα. Ο σχεδιασμός της καμπίνας διατηρεί το λακωνικό προφίλ των περασμένων δεκαετιών. Παρέχει όμως, σύστημα κλιματισμού, πιο άνετα θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικούς καθρέπτες και παράθυρα, καθώς και ABS.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *