Koenigsegg: Ότι λάμπει είναι χρυσός

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χαρακτηρίσεις «κόσμημα» το Koenigsegg Jesko, όπως η αεροδυναμική, οι επιδόσεις και ο συλλεκτικός του χαρακτήρας (μόνο 125 αντίτυπα).


Ωστόσο στο συγκεκριμένο Koenigsegg Jesko μπορούμε να βρούμε ακόμα ένα λόγο, ο οποίος είναι εμφανέστατος. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι και μάλιστα 24 καρατιών.

Διαφορά τμήματα στο αμάξωμα του Koenigsegg Jesko έχουν ντυθεί με πραγματικό χρυσό, όπως οι βάσεις των εξωτερικών καθρεπτών, τα πτερύγια της πίσω αεροτομής, τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστινό προφυλακτήρα και στον πίσω διαχύτη, τα κεντρικά καπάκια των τροχών, οι δαγκάνες των φρένων, τα πλευρικά μαρσπιέ, τα εμβλήματα της σουηδικής εταιρείας και οι πλευρικές γραμμές της οροφής.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω Koenigsegg Jesko φέρει το ειδικό πακέτο Attack, το οποίο ενισχύει ακόμα περισσότερο την αεροδυναμική και βελτιώνει την κάθετη δύναμη, προσθέτοντας πιο επιθετική ποδιά  μπροστά, αεροτομή και πίσω διαχύτη. Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο ιδιοκτήτη του Koenigsegg Jesko ίσως να αποτέλεσε το Agera Phoenix, στα carbon τμήματα του οποίου υπήρχαν χρυσές πινελιές. Υπενθυμίζουμε ότι το 2019 η Koenigsegg έχρισε διάδοχο του Agera RS το νέο Jesko.

Η αστείρευτη δύναμη του Jesko πηγάζει από τον αναθεωρημένο V8 twin-turbo κινητήρα των 5.0 λίτρων, ο οποίος όταν καταναλώνει βιαιθανόλη E85 παράγει 1.625 ίππους και 1.500 Nm ροπής, φτάνοντας μέχρι τα 483 χλμ./ώρα και επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 2,5 δευτ. ενώ όταν «τρέφεται» με βενζίνη 100 οκτανίων έχει ισχύ 1.300 ίππων. Συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων πολλαπλών δίσκων, βάρους 90 κιλών, το οποίο η Koenigsegg ονομάζει Light Speed Transmission (LST).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *