Ηλεκτρικό βαν με κουμπωτά πάνελ

Έμπνευση από τον τρόπο συναρμολόγησης των Lego άντλησε προφανώς η βρετανική εταιρεία Helixx.


Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο βανάκι της καινοτομεί κατασκευαστικά, καθώς για να χτιστεί αρκεί να κουμπώσουν μεταξύ τους πέντε πάνελ από ανακυκλώσιμο πολυμερές. Τα οφέλη είναι πολλαπλά από τη συγκεκριμένη μέθοδο κατασκευής του Helixx Cargo, καθώς αποφεύγεται η χρήση του ακριβότερου και πιο ρυπογόνου χάλυβα, η διαδικασία απλοποιείται κατά 50%, μειώνεται σημαντικά το απαιτούμενο κόστος και ο χρόνος.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αν η σύνδεση των πάνελ με μερικά κλικ, αλλά και το ίδιο το χρησιμοποιούμενο υλικό, μπορούν να παρέχουν κάποιο επίπεδο ασφαλείας. Αποστολή πάντως του Helixx Cargo θα είναι να εργάζεται ως όχημα μεταφοράς υλικών και αγαθών σε μεγάλα και πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα, διαθέτοντας αποθηκευτικό χώρο 140 εκατοστών, χωρητικότητας 2.100 λίτρων και 500 κιλά έλξης.

Η Helixx δεν αποκαλύπτει την αυτονομία που προσφέρουν οι αποσπώμενες μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου, αναφέροντας απλά ότι έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν αδιάκοπη χρήση 24 ωρών.

Τα εξωτερικά πάνελ έχουν χρωματισμούς και σχέδια που θυμίζουν καμουφλάζ, ενώ το εμπρός παρμπρίζ έντονη κλίση προς τα πίσω και τα φωτιστικά σώμα σχήμα “C”. Παρατηρήστε ακόμα ότι το τιμόνι βρίσκεται στο κέντρο, ώστε να είναι συμβατό σε όλες τις αγορές, ανεξάρτητα αν ο νόμος επιβάλει την τοποθέτηση του αριστερά ή δεξιά.


Αρχικά η Helixx θα χρησιμοποιήσει μια πιλοτική μονάδα παραγωγής στη Βρετανία για την κατασκευή 100 οχημάτων, ενώ στη συνέχεια θα κάνει χρήση εργοστασίων στη Νοτιοανατολική Ασία. Στα πλάνα της είναι να κατασκευάσει και ένα pickup, αλλά και επιβατική έκδοση του βαν. Σημειώνεται ακόμα ότι με χρέωση μόλις 0,25 cents την ώρα θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα οχήματα της Helixx.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *