Η Mercedes SL73 AMG του Σουλτάνου του Μπρουνέι πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ!

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι είναι γνωστός για την τεράστια συλλογή που διαθέτει από πανάκριβα supercars και ίσως η Mercedes SL73 AMG να ήταν ότι πιο «ταπεινό» είχε στην ιδιοκτησία του. Μάλιστα συνηθίζει να αγοράζει σε αρκετά αντίτυπα κάθε supercar που τον εντυπωσιάζει.


Έτσι λοιπόν είχε αγοράσει συνολικά 25 SL73 AMG, από τις μόλις 85 που είχε κατασκευάσει τότε η Mercedes. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τιμή εκείνη την εποχή για μια μόνο SL73 AMG έφτανε τα 350.000 γερμανικά μάρκα.

Πρόσφατα, η SL73 AMG που βλέπετε στις φωτογραφίες, βγήκε στο «σφυρί» και κατάφερε να πουληθεί σε τιμή που ξεπέρασε τις 396.000 ευρώ!  Το οδόμετρο μαρτυρούσε ότι είχε διανύσει σε όλη της τη ζωή μόνο 3.027 χλμ., ενώ το μαύρο μεταλλικό χρώμα δεν είναι το εργοστασιακό, καθώς είχε ξαναβαφτεί. Επίσης είναι η μια από τις δυο δεξιοτίμονες SL73 AMG που είχε κατασκευάσει η Mercedes.

Εξοπλίζεται με cruise control, κλιματισμό, ηλεκτρικά αναπτυσσόμενη μπάρα ανατροπής, ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος ανάρτηση, ράδιο/CD, ζάντες 18 ιντσών, θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την είχε αγοράσει το 2017 σε δημοπρασία στη Βρετανία.

Η συλλεκτική SL73 AMG τροφοδοτείται από ένα θηριώδη V12 κινητήρα (κωδική ονομασία M120), χωρητικότητας 7.3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 525 ίππους και 750 Nm ροπής, έπειτα από μια σειρά μετατροπών.  


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *