Hankook: Νέος προμηθευτής ελαστικών στο WRC

Tο αποκλειστικό συμβόλαιο προμήθειας ελαστικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, με μια συμφωνία που θα ξεκινήσει το 2025 έχοντας διάρκεια τριών ετών, εξασφάλισε η Hankook.


Η εταιρεία ελαστικών από την Νότια Κορέα θα είναι υπεύθυνη για την παροχή ελαστικών στα κορυφαία αυτοκίνητα του WRC, τα Rally1 καθώς και σε εκείνα των πρωταθλημάτων WRC2, WRC3 και FIA Junior WRC από το 2025.

Η επιλογή της Hankook εγκρίθηκε μετά από ψηφοφορία στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA που διαξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, παραλαμβάνοντας έτσι τη σκυτάλη από την Pirelli στο τέλος του 2024, τελευταία χρονιά του ιταλικού κολοσσού στο WRC.

Για πολλά χρόνια, η Hankook αποτελεί τον βασικό προμηθευτή στο χώρο του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού σε πίστες και ράλι.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αγκαλιάζουμε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και καλωσορίζουμε θερμά τη Hankook ως τον αποκλειστικό πάροχο ελαστικών για τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας το 2025», δήλωσε ο Πέτερ Θουλ, διευθυντής αθλητισμού του τμήματος WRC Promoter.


Εκφράζουμε επίσης την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στην Pirelli για την πολύτιμη συνεισφορά της τις τελευταίες σεζόν. Η συνεργασία της με το WRC έχει εκτιμηθεί πάρα πολύ» πρόσθεσε ο Θουλ.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hankook Σολ Λι δήλωσε: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι είναι ένα από τους πιο θεαματικούς θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πλούσια ιστορία και φανατικούς οπαδούς. Η Hankook είναι πολύ χαρούμενη και περήφανη που γίνεται ο νέος και αποκλειστικός προμηθευτής και συνεργάτης του WRC από το 2025».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *