Formula 1 – Mercedes:«Φουντώνουν» οι φήμες για Λεκλέρ

Την ώρα που η Ferrari καθυστερεί να επεκτείνει το συμβόλαιό της με τον Λεκλέρκ και η Mercedes με τον Λίους Χάμιλτον δεν κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το συμβόλαιο να τελειώνει την τρέχουσα σεζόν, ο Ιταλός δημοσιογράφος Λεό Τουρινί, που γνωρίζει αρκετά από το Μαρανέλο… έριξε την βόμβα του.


Συγκεκριμένα, ο Τουρινί έγραψε στην εφημερίδα Quotidiano Nazionale πως “το ότι ο Σαρλ Λεκλέρ μιλά με τη Mercedes ίναι το ‘μυστικό της Πουλτσινέλα’. Όλοι το ξέρουν, από το απομακρυσμένο γκαράζ του Μαρανέλο μέχρι τον Ινδικό ωκεανό”.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ferrari γνωρίζει ότι “ο καιρός περνά” και ότι η η επιθυμία της Mercedes είναι να τοποθετήσει τα επόμενα χρόνια δίπλα στον Τζορτζ Ράσελ “έναν οδηγού επιπέδου παγκοσμίου πρωταθλήματος” σε περίπτωση που ο Χάμιλτον αποφασίσει να αποχωρήσει ή να υπογράψει σε κάποια άλλη ομάδα – καθώς συντηρείται η φημολογία που τον θέλει να σκέφτεται τη μετάβαση στη Ferrari.

Ο Τουρινί συνεχίζει γράφοντας πως ο Χάμιλτον “ποτέ δεν βρέθηκε κοντά στη Ferrari”. Υπήρξε μόνο δύο δύο φορές η σκέψη της ηγεσίας της ιταλικής εταιρείας για εκείνον: την εποχή που ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Λούκα ντι Μοντεζέμολο εξέτασε τον Βρετανό για διάδοχο του Φερνάντο Αλόνσο -όμως ο Χάμιλτον είχε ήδη πλέον δεσμεύσει το μέλλον του στη Mercedes- και το 2019, όταν ο Τζον Ελκάν ρώτησε πληροφορίες για τον Βρετανό αλλά ο τελευταίος “δεν ενδιαφέρθηκε ούτε στο ελάχιστο για μια τέτοια προοπτική”.

Ο Τουρινί έχει γράψει πολλές φορές στο παρελθόν περί επαφών του Λεκλέρ με τη Mercedes και περί ενδιαφέροντος της ομάδας του Μπράκλεϊ για τον 25χρονο Μονεγάσκο. Ωστόσο, ο ίδιος ο Λεκλέρ έχει επανειλημμένα δηλώσει την πίστη του στη Ferrari και την επιθυμία του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Scuderia.


Με εξαίρεση στο τέλος του 2021, στα τελειώματα μιας σεζόν που ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα για τη Scuderia αλλά εξελίχθηκε απογοητευτικά, οπότε και ο Λεκλέρ άφησε αόριστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγήσει για κάποια άλλη ομάδα στο μέλλον.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *