Ford: Σε off-road διαδρομές το νέο F-150 Lightning Switchgear

Η off-road περιπέτεια δεν τελειώνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.


Η Ford Performance, σε συνεργασία με την RTR Vehicles δημιούργησε μια extreme εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου F-150 Lightning. Στόχος του είναι να προβάλει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων και να επιτρέψει στους μηχανικούς να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους.

Έμπνευση αντλήθηκε από το F-150 RTR Ultimate Fun-Haver του 2016. Η εξωτερική του εικόνα δεν αφήνει αμφιβολίες για τις άγριες διαθέσεις του. Διαθέτει νέους προφυλακτήρες που βελτιώνουν τις γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης, πατάει σε τροχούς 18 ιντσών, οι οποίοι ντύνονται με εκτός δρόμου ελαστικά 37 ιντσών Nitto Ridge Grappler, ενώ στην καρότσα του έχει τοποθετηθεί μια ρεζέρβα.

Παρατηρήστε επίσης την αεροτομή οροφής, τα carbon ένθετα στο αμάξωμα, τα φαρδύτερα μετατρόχια, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (343 χλστ. μπροστά και 279 χλστ. πίσω) και τα τονισμένα φτερά.

Στο εσωτερικό εντοπίζουμε χειροκίνητο χειρόφρενο αγωνιστικού τύπου, πέντε bucket καθίσματα Recaro Sportster ORV με ζώνες έξι σημείων και μια μπάρα πίσω από τα μπροστινά καθίσματα.


Το F-150 Lightning Switchgear δεν έχει λάβει κάποια έξτρα δύναμη για το ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης. Χρησιμοποιεί δυο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι του εξασφαλίζουν τετρακίνηση, συνδυαστική ισχύ και ροπή 588 ίππους και 1.050 Nm ροπής αντίστοιχα, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 131 kWh.


Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου F-150 Lightning Switchgear θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του off-road αγώνα King of the Hammers.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *