Ford Ranger MS-RT: Παντός εδάφους

Μια νέα σειρά επαγγελματικών οχημάτων, με πρώτο μοντέλο το Ranger MS-RT, αποκάλυψε η Ford.


Σαν να μην ήταν αρκετή η «άγρια» εμφάνιση του Ranger, η Ford μέσω της σειράς MS-RT την ανέβασε ένα επίπεδο επιπλέον, με πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα μπροστά και πίσω, χαμηλωμένο αμάξωμα και ζάντες αλουμινίου… 21 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 275/45!.

Το οπτικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, που αν δεν γνωρίζεις ότι πρόκειται για διπλοκάμπινο pick-up, το μπροστινό μέρος θυμίζει μεγάλου SUV. Το ύψος του Ranger MS-RT έχει μειωθεί συνολικά κατά 40 χιλ, ενώ διευρυμένο είναι το μετατρόχιο κατά 40 χιλ, αλλά και το συνολικό πλάτος, εξαιτίας των τονισμένων φτερών, κατά 82 χιλ,, ώστε να γίνει εφικτή και η τοποθέτηση των τεράστιων τροχών.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος πως το Ranger MS-RT προορίζεται κυρίως για την άσφαλτο και δεν θα είχε άδικο. Σύμφωνα με τον Χανς Σεπ, τον Γενικό Διευθυντή της Ford Pro για την Ευρώπη, αν το Ranger είναι το απόλυτο pick-up για χρήση εκτός δρόμου, τότε η έκδοση MS-RT είναι το απόλυτο pick-up για την άσφαλτο.

Αυτό ενισχύεται και από το αναβαθμισμένο εσωτερικό του Ranger MS-RT. Τα καθίσματα είναι διαφορετικά από εκείνα των υπόλοιπων εκδόσεων, με επένδυση από οικολογικό δέρμα, που προσφέρουν παράλληλα καλύτερη άνεση και στήριξη στα σώματα των επιβατών.


Υπάρχουν φυσικά και τα σχετικά λογότυπα της έκδοσης MS-RT, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει στοιχεία αντίστοιχα με εκείνα επιβατικών μοντέλων, όπως οθόνη αφής 12 ιντσών, ηλεκτρονικό κλιματισμό, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με κάμερα και προσαρμοζόμενο cruise control.


Εκεί που δεν είχαμε αλλαγές ήταν στον κινητήρα, κάτι που δεν είναι απαραίτητο, αφού ο τρίλιτρος V6 diesel αποδίδει 240 ίππους και 600 Nm ροπής, συνδυάζεται με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης e4WD της Ford και το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων. Ίδιες είναι και οι μεταφορικές του ικανότητες, που φτάνουν τον ένα τόνο για φόρτωση και τους 3.5 τόνους για ρυμούλκηση.

Η νέα σειρά MS-RT της Ford θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες την προσεχή άνοιξη, με τις πρώτες παραδόσεις να προορίζονται για το καλοκαίρι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *