Ford Puma ST Powershift: EcoBoost κινητήρας 170 ίππων!

Την ισχυρότερη έκδοση του τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα EcoBoost, παρουσιάζει η Ford στο νέο Puma ST Powershift.


Αναβαθμισμένος με τη χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, αποδίδει πλέον 170 ίππους (5.750 σ.α.λ.) και 248 Nm ροπής (3.000 σ.α.λ.). Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο Puma ST Powershift παράγει ακριβώς τη διπλάσια ισχύ ανά λίτρο από το Focus ST170 του 2002!

Συνδυάζεται με αναβαθμισμένο αυτόματο 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Ford Powershift με χειριστήρια αλλαγών ενσωματωμένα στο τιμόνι. Το ήπιο υβριδικό σύστημα ενεργοποιεί την ανάκτηση ενέργειας πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλες εφαρμογές για ταχύτερη επαναφόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου. Αυτό επιτρέπει στην ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα (BISG) να προσφέρει πρόσθετη ροπή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να εξασφαλιστεί βελτιωμένη απόδοση στις χαμηλότερες στροφές. Επιπρόσθετα, η αυξημένη ανάκτηση ενέργειας προσφέρει επιπλέον 10 ίππους ηλεκτρικής υποβοήθησης από τη μίζα/γεννήτρια που ενισχύει τη μέγιστη ισχύ.

Ο διττός χαρακτήρας του νέου Puma ST Powershift έγκειται στο γεγονός ότι ικανοποιεί τους φίλους των επιδόσεων (επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα εντός 7,4 δευτ. και τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα), χωρίς να ξεφεύγει σε κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων (επίσημη μέτρηση 6,3 λίτρα/100 χλμ.-CO2 144 γρ./χλμ.). Ελεγχόμενη από τα επιλέξιμα Drive Modes, η ενεργή βαλβίδα εξαγωγής παραμένει κλειστή στις λειτουργίες Normal και Eco για εκλεπτυσμένη απόδοση στην καθημερινότητα, αλλά ανοίγει στην Sport για να εντείνει τον σπορ ήχο.

Εμφανισιακά τώρα, το νέο Puma ST Powershift δείχνει ότι δεν είναι «αθώο». Το νέο εμπρός splitter αυξάνει την κάθετη αεροδυναμική πίεση κατά περίπου 80% σε σχέση με το βασικό Puma, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν η αεροτομή οροφής, ο πίσω διαχύτης, τα κόκκινα λογότυπα ST και οι 19αρες ζάντες. Αποκλειστικά για το αμάξωμα του νέου Puma ST Powershift δημιουργήθηκε η νέα μπλε απόχρωση “Azura Blue” που βλέπετε στις φωτογραφίες.


Στο εσωτερικό, τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σπορ καθίσματα εξελιγμένα από την Ford Performance, φινιρισμένα με ποιοτικό συνθετικό υλικό Sensico με δερμάτινη αίσθηση, βάση ασύρματης φόρτισης, θερμαινόμενο παρμπρίζ Quickclear, εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, μόντεμ FordPass Connect, και σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *