Ford Puma: Αέρας ανανέωσης 

Έφτασε όμως η ώρα του restyling για το PUma με τη νέα έκδοση διατηρεί την γκάμα των κινητήρων με ήπια υβριδικά συστήματα, με ελαφριές σχεδιαστικές επεμβάσεις, υψηλή τεχνολογία και εντελώς νέο εσωτερικό.


Το πιο ενδιαφέρον πάντως νέο είναι ότι η ανανεωμένη σειρά του Puma, θα έχει στη γκάμα της μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τα χαρακτηριστικά Puma Gen-E.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα ζητήματα ηλεκτροκινητήρα/μπαταρία/αυτονομία/φόρτιση.

Το πότε θα παρουσιαστεί δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά υπολογίζεται μετά την περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης.

Εξωτερικά το νέο Puma φέρει νέους προβολείς, μάσκα χωρίς περιττά χρώμια, ενώ οι εκδόσεις ST-Line υιοθετούν μία μοναδική, σπορ σχεδίαση στο εμπρός τμήμα. Οι εκδόσεις ST-Line X διαθέτουν επίσης μια αποκλειστική πίσω αεροτομή.


Το νέο Ford Puma διατίθεται σε έξι χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του νέου χρωματισμού Cactus Grey, ενώ νέες ζάντες μεταξύ 17 έως 19 ίντσες, είναι διαθέσιμες ανάλογα με την έκδοση.


Ένα ακόμα πρόσθετο διακριτικό του αυτοκινήτου είναι ο φωτισμός εδάφους που προβάλλει το λογότυπο του Puma κατά την είσοδο ή την έξοδο του οδηγού από το όχημα.

Εντελώς νέα σχεδίαση φέρει το εσωτερικό. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 12,8 ιντσών, η οθόνη αφής 12 ιντσών με κλίση προς τον οδηγό ενώ αναβαθμισμένο και ταχύτερο είναι η συνδεσιμότητα μέσω του SYNC4.

Πέρα ότι είναι συμβατό με Android Auto και Αpple CarPlay, το νέο μόντεμ 5G προσφέρει ταχύτατη συνδεσιμότητα ακόμα και εν κινήσει.

Το νέο εσωτερικό φέρει έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρος αποθήκευσης για smartphone, που περιλαμβάνει μία ασύρματη βάση φόρτισης, ενώ το εξτρά Hi-Fi της Bose με 10 ηχεία προσφέρει ήχο πολύ υψηλής ποιότητας.


Στο νέο Puma εξακολουθεί να υπάρχει ο καινοτόμος χώρος φόρτωσης ,το MegaBox, 80 λίτρων για τη μεταφορά δύο σετ μπαστουνιών του γκολφ σε όρθια θέση ή βρεγμένου και λασπωμένου εξοπλισμού μετά από υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς πλένεται και καθαρίζεται εύκολα με το νερό να φύγει από την ειδική τάπα αποστράγγισης.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σαν ψυγείο. Το γεμίζεται πάγο και τοποθετείτε από κρασιά και μπύρες, μέχρι σαμπάνια και τσίπουρο, ώστε να φτάσουν στον προορισμό σας παγωμένα και έτοιμα προς κατανάλωση με την παρέα σας.

Η πρώτη έκδοση έχει ισχύ 125 ίππους με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Η δεύτερη έκδοση αποδίδει 155 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, ενώ η πιο ισχυρή, πάντα από το ίδιο μοτέρ ενός λίτρου είναι η Puma ST με 170 ίππους, 248 Nm ροπής και αυτόματο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε την οροφή σε χρωματισμό Gloss Black που συνδυάζεται στην ίδια απόχρωση με τη μάσκα, τα πλευρικά διακοσμητικά, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και την πίσω αεροτομή οροφής, όλα σε μαύρο χρώμα, καθώς τις ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε απόχρωση Magnetite Grey.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 26.655 ευρώ με στάνταρ όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα οδηγού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *