Ford: Πως το νέο Mustang προστατεύει τους ποδηλάτες

Η Ford προσθέτει στη γκάμα με τα συστήματα ασφαλείας του Mustang το “Exit Warning”, το οποίο δεν προστατεύει μόνο τους επιβάτες, αλλά και τους ευάλωτους χρήστες των δρόμων.


Αρκετά συχνά καταγράφονται σοβαρά ατυχήματα, όταν ανοίγει χωρίς έλεγχο η πόρτα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και εκείνη τη στιγμή περνάει από δίπλα πεζός, ποδηλατιστής ή μοτοσικλετιστής.

Τη στιγμή που ο οδηγός πάει να ανοίξει την πόρτα, τα ραντάρ στο πίσω τμήμα του οχήματος «σκανάρουν» το δρόμο και σε περίπτωση που εντοπίσουν ότι πλησιάζει κάποιος ευάλωτος χρήστης του δρόμου ενημερώνουν με ηχητική ειδοποίηση.

Παράλληλα στο ψηφιακό πίνακα οργάνων προβάλλεται ένα μήνυμα που γράφει «ελέγξτε τον περιβάλλοντα χώρο αριστερά του οχήματος πριν αποβιβαστείτε», ενώ σχετική ένδειξη προβάλλεται και στον αντίστοιχο πλευρικό καθρέπτη.Το σύστημα “Exit Warning” παραμένει ενεργό ακόμα και τρία λεπτά μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα, καλύπτοντας επαρκώς το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την αποβίβαση από το αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι τα ραντάρ του συστήματος “Exit Warning” εντοπίζουν ευάλωτους χρήστες του δρόμου που κινούνται με ταχύτητα τουλάχιστον 6,5 χλμ./ώρα, περίπου το 1/3 της ταχύτητας ενός μέσου ποδηλάτη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο τα ατυχήματα με ποδήλατα αυξάνονται, καθώς οι αναβάτες εκμεταλλεύονται τις καλές καιρικές συνθήκες και κάνουν περισσότερες βόλτες. Έτσι η Ford θα προσφέρει από αυτό το καλοκαίρι σε κάθε νέο Mustang το σύστημα “Exit Warning”.Μη ξεχνάτε όμως, κάθε φορά που αποβιβαζόμαστε από το αυτοκίνητο ως οδηγοί, συνοδηγοί ή πίσω επιβάτες, πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα με μεγάλη προσοχή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *