Ford Mustang Mach E-Rally: Ηλεκτρικό offroad

Νέες διαστάσεις στα ηλεκτρικά μοντέλα δίνει η Ford με τη δημιουργία του Mustang Mach E-Rally, το οποίο  μεταφέρει την τεχνογνωσία της εταιρίας από τους αγώνες ράλι, στην άσφαλτο, αλλά και στο χώμα.


Η εμφάνιση του Mustang Mach E-Rally σε προδιαθέτει ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό, αφού η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα πρόσθετα διακοσμητικά και προστατευτικά στο αμάξωμα, τονίζουν την περιπετειώδη υπόστασή του. Στο πίσω μέρος την παράσταση κλέβει η εμπνευσμένη από το Focus RS αεροτομή, που ενισχύει περαιτέρω τη σπορ εμφάνιση. Η τελευταία συνεχίζει και στο εσωτερικό με τα μπάκετ καθίσματα και το τριάκτινο τιμόνι, αν και αυτό που ξεχωρίζει είναι η ευμεγέθης κεντρική οθόνη αφής όπου προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Όσον αφορά στα ηλεκτρικά μέρη, αποτελούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 487 ίππων και 880 Nm ροπής και από μπαταρία ιόντων λιθίου με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας 91 kWh. Για την καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα, αλλά και για να προστατευτεί το αμάξωμα, η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 20 χιλιοστά από το απλό Mustang Mach E-GT και είναι εφοδιασμένο με ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια Magne-Ride. Για τα φρένα υπεύθυνη είναι η Brembo με δισκόπλακες διαμέτρου 385 χιλιοστών, ενώ τα ελαστικά είναι της Michelin, CrossClimate2 διαστάσεων 235/55 σε ζάντες 19 ιντσών.

Εκτός από τις εξελιγμένες για χώμα αναρτήσεις, το Mustang Mach E-Rally, εξοπλίζεται με το σύστημα RallySport Drive Mode της Ford, που είναι σχεδιασμένο, ώστε να επιτρέπει την ολίσθηση των τροχών, πιο γραμμική απόδοση των κινητήρων και πιο επιθετική ρύθμιση στην ανάρτηση, για την καλύτερη έξοδο από στροφές με χαμηλή πρόσφυση. 

Το νέο Ford Mustang Mach E-Rally, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία, από τις αρχές του έτους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *