Ford Mustang Mach-E AWD: Οδηγεί στον κόσμο της ενέργεια

Το Ford Mustang, ένα αυτοκίνητο που έχει γράχψει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση, εξελίσεται ακολουθώντας τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης.


Για πρώτη φορά διατίθεται ως SUV-coupe (με 147 χλστ. απόσταση από το έδαφος) με 5 πόρτες.

To Mustang των φωτογραφιών φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 351 ίππων με ροπή 580 Nm με μπαταρία 98,7 kWh απόδοσης με κιβώτιο μονής σχέσης

Άνετο αυτοκίνητο για 5 άτομα με τις αποσκευές τους (401 λίτρα) με τα καλώδια φόρτισης να μην πιάνουν καθόλου χώρο, καθώς αυτά τοποθετούνται κάτω από το μπροστινό καπό (άλλα 100 λίτρα εκεί).

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής 15.5 ιντσών κάθετα τοποθετημένη, που θυμίζει τάμπλετ.


Από εκεί γίνονται όλες οι λειτουργίες όπως το «one pedal drive», το σύστημα δηλαδή ανάκτησης ενέργειας , που σας δίνεται η δυνατότητα να το οδηγείται μόνο με το πεντάλ του γκαζιού.Είτε επιταχύνοντας, είτε φρενάροντας αφήνοντας απλά το πεντάλ του γκαζιού . Η επιτάχυνση από στάση θυμίζει ρουκέτα, με μόλις 5 δευτ. Να χρειάζονται για τα 0-100 για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει κοντά στους 2.5 τόνους!


Όμως ο στόχος ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι να βγάζεις στο δρόμο τον σπορ χαρακτήρα σου. Είναι να απολαμβάνεις την κάθε διαδρομή καθώς έτσι ήσυχα που κινείται χωρίς θόρυβο από το διαμέρισμα του κινητήρα οδηγείς σε άλλες παραμέτρους με τα αυτιά σου να γεμίζουν ήχο από το υψηλής απόδοσης Hi-Fi της B&O .

H αυτονομία είναι συνάρτηση στο πως κινείσαι

Το να πατάς άναρχα το γκάζι θα δεις ότι η μπαταρία αδειάζει γρήγορα.

Η φιλοσοφία οδήγησης πίσω από το τιμόνι ενός αμιγώς ηλεκτρικού είναι εντελώς διαφορετική.


Για παράδειγμα με φορτισμένη την μπαταρία στο 97% η αυτονομία που έδειξε το κομπιούτερ ήταν στα 516 χλμ.

Οδηγώντας όμως με πνεύμα οικονομίας και με χρήση της ανάκτησης ενέργειας με τη μπαταρία στο 63% η αυτονομία ήταν στα 295 χλμ.

Οι τιμές ξεκινούν από 63.779 ευρώ για τη βασική έκδοση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *