Ford Kuga: Με πιο ισχυρά υβριδικά σύνολα

Η Ford βελτιώνει στα σημεία το πιο εμπορικό plug-in hybrid μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς, το Kuga, προσφέροντας μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.


Το γεγονός ότι το Kuga αναδείχθηκε πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στα PHEV τα τρία τελευταία χρόνια, δεν σημαίνει ότι η Ford έχει επαναπαυθεί στις δάφνες της. Το αντίθετο μάλιστα και με τις τεχνολογικές εξελίξεις να τρέχουν, η Ford προέβη σε ανανέωση του SUV της, με στόχο να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση στο νέο Kuga, είναι η αυξημένη, ηλεκτρική αυτονομία, στοιχείο πολύ σημαντικό για τα plug-in υβριδικά μοντέλα, που φτάνει πλέον τα 69 χλμ, ενώ η συνολική αυτονομία της PHEV έκδοσης τα 900 χλμ.

Εκτός από τη διευρυμένη, ηλεκτρική αυτονομία, η Ford αναβάθμισε και τα υβριδικά μοτέρ, που αποδίδουν 180 και 183 ίππους, οι απλές υβριδικές εκδόσεις (δικίνητη και τετρακίνητη αντίστοιχα) και 243 ίππους η plug-in hybrid.

Υπενθυμίζεται πως το Kuga εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων, που βασίζεται στο κύκλο του Άτκινσον, για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Όσον αφορά στη βασική έκδοση, εξακολουθεί να εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο Ecoboost των 1.5 λίτρων με απόδοση 150 ίππους.


Εξωτερικά διακρίνεται η νέα μάσκα, οι προβολείς και ο προφυλακτήρας για μπροστά καθώς και οι προβολείς ομίχλης στα άκρα των φτερών.


Το νέο Kuga προσφέρει επίσης πρόσθετη υποστήριξη σε ιδιοκτήτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ικανότητα ρυμούλκησης, σκαφών ή τροχόσπιτων, καθώς η χώρα μας προσφέρεται για τέτοιου είδους εξορμήσεις σε μέρη μοναδικά, παρέχοντας μάλιστα μια ολοκληρωμένη λίστα βημάτων ώστε να διασφαλιστεί ότι τόσο ο κοτσαδόρος όσο και το ρυμουλκούμενο είναι σωστά συνδεδεμένα και ασφαλισμένα.

Το Trailer Tow Navigation,  επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη που περιλαμβάνει το μήκος, το ύψος και το βάρος του οχήματος και του τρέιλερ. Με την εισαγωγή ενός προορισμού στο σύστημα πλοήγησης, αυτό θα υπολογίσει μια διαδρομή που θα αποφεύγει κλειστές στροφές, χαμηλές γέφυρες και άλλα επικίνδυνα εμπόδια και οδικές συνθήκες, μειώνοντας τον φόρτο του οδηγού και δίνοντας στους πελάτες μεγαλύτερη ελευθερία να απολαύσουν τις δραστηριότητές τους.

Επεμβάσεις έγιναν και στο εσωτερικό, με κυριότερη την τοποθέτηση της νέας οθόνης διαμέτρου… 13.2 ιντσών που ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας (Alexa & 5G). Αναβαθμισμένο είναι και το προσαρμοζόμενο cruise control, που φρενάρει το αυτοκίνητο σε διασταυρώσεις ή σε στροφές, ενώ έχει τοποθετηθεί και πανοραμική υποβοήθηση παρκαρίσματος με κάμερες 360 μοιρών, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 12.3 ιντσών.

Το νέο Kuga θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας και θα πωλείται από τον Ιανουάριο του 2024. με μια σειρά νέων εξωτερικών χρωματισμών με ζάντες 17, 18, 19 και 20 ιντσών αναλόγως της έκδοσης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *