Ford: Η νέα μονάδα των ηλεκτρικών της οχημάτων

Η νέα γενιά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Ford που προορίζονται για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρίας στην Πολωνία.


Για την αναβάθμιση του εν λόγω εργοστασίου το ύψος της επένδυσης έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξασφαλίστηκαν θέσεις εργασίας και δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στη γερμανική τεχνογνωσία.

Το εργοστάσιο στην Κολωνία καταλαμβάνει μια έκταση 125 εκταρίων, ενώ για την ιστορία να πούμε ότι ιδρύθηκε το 1930. Εμβληματικά μοντέλα έχουν κυλίσει από τη γραμμή παραγωγής του, όπως τα Ford Model A, Taunus, Capri, Granada και Fiesta. Η συνολική του παραγωγή, εδώ και πάνω από 90 χρόνια, ξεπερνάει τα 18 εκατομμύρια οχήματα.Πλέον διαθέτει ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής οχημάτων και μπαταριών, υπερσύγχρονα μηχανήματα, ρομπότ, τεχνολογίες αυτοματισμού και επαυξημένης πραγματικότητας. Εκτιμάται ότι η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου σε ετήσια βάση θα είναι πάνω από 250.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Σημειώνεται ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία θα είναι το νέο Explorer, ενώ θα ακολουθήσει ένα νέο ηλεκτρικό σπορ crossover. Παράλληλα η Ford κατάφερε να καταστήσει το αναβαθμισμένο εργοστάσιο της Κολωνίας στο πρώτο της, σε παγκόσμιο επίπεδο, με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου έχουν ουδετερότητα άνθρακα, καθώς προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *