Ford Fiesta: Το σενάριο για ηλεκτρικό

Μπορεί η παραγωγή του Ford Fiesta να ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου, ωστόσο  δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για την έλευση ηλεκτρικού Fiesta.


Ο επικεφαλής της Ford στην Ευρώπη, Martin Sander, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρία να κινηθεί προς μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, λέγοντας ότι δεν αποκλείεται το ηλεκτρικό Fiesta να έρθει αρκετά σύντομα.

«Η Ford έχει μία πολύ εποικοδομητική και θετική συνεργασία με την Volkswagen κι ερευνούμε τις πιθανότητες να περάσουμε στο επόμενο στάδιο αυτής της συνεργασίας,» είπε ο Sander. Ήδη, η Ford χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB της Volkswagen για το ηλεκτρικό Explorer, ενώ στα σκαριά βρίσκεται κι ένα δεύτερο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική.

Ο Sander αναφέρθηκε επίσης στην πλατφόρμα που εξελίσσει η ίδια η Ford στη μονάδα παραγωγής στη Valencia, κάτι το οποίο είναι υψίστης σημασίας για την εταιρεία κι αποτελεί την πρώτη της προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άμεση αντικατάσταση του Ford Fiesta δεν είναι στη λίστα με τις προτεραιότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας και να επιλέγουμε που και πώς ξοδεύουμε τα χρήματά μας, που να κάνουμε την απαραίτητη επένδυση ώστε να έχουμε ένα θετικό επιχειρηματικό αποτέλεσμα,» τόνισε.


«Αυτή τη στιγμή, με τα κόστη των μπαταριών, δεν μπορώ να δω έναν ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Fiesta να έρχεται σύντομα,» προσέθεσε ο Γερμανός, λέγοντας επίσης ότι το νέο Puma θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως η utility έκδοση του Fiesta.


Ο Sander έκανε ξεκάθαρο ότι η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα χρησιμοποιήσει τη μικρότερη πλατφόρμα MEB Entry της VW, τονίζοντας ότι αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *