Ford Explorer: Ο γύρος του κόσμου με ηλεκτρικό συνεχίζεται

Το ηλεκτρικό Ford Explorer με οδηγό την εξερευνήτρια Λέξι Αλφορντ, συνεχίζoυν το ταξίδι τους, με τίτλο «Charge Around the Globe».


Το να ταξιδέψεις με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις τέσσερις γωνίες της Γης, είναι μια τεράστια πρόκληση και η Λέξι δεν αντιστάθηκε…

Το εγχείρημα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νίκαια της Γαλλίας, με τη Λέξι να θέτει δίπλό στόχο. Ο πρώτος να ταξιδέψει σε έξι διαφορετικές ηπείρους και σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως είχε κάνει και η Αλόχα Βάντερβελ, έναν αιώνα πριν, πάλι με αυτοκίνητο Ford. Ο δεύτερος στόχος είναι ν’ αναδείξει τις δυνατότητες του ηλεκτρικού Ford Explorer και παράλληλα ν’ αποδείξει ότι είναι εφικτά τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Στην Ευρώπη, το δίδυμο Explorer-Αλφορντ διένυσε 10 χώρες, περνώντας μάλιστα και από την Ελλάδα και την Αθήνα, ενώ παρευρέθηκε και στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023», όπου είχε και συνομιλίες με εκπροσώπους του Τύπου.

Στη συνέχεια πέρασε στην αφρικανική ήπειρο για να καταλήξει μετά από ένα μήνα, στα τέλη Οκτωβρίου, στη Ν. Αφρική και το Κέιπ Τάουν. Εκεί βρέθηκε στο εθνικό Πάρκο, Greater Kruger, όπου επισκέφθηκε την ειδική μονάδα λαθροθήρων Black Mambas, μία μονάδα εκπαιδευμένων δασοφυλάκων που απαρτίζεται μόνο από γυναίκες.


Στη συνέχεια και μετά από 8.000 ηλεκτρικά χιλιόμετρα και 46 ημέρες στην Αφρική, η Λέξι έφτασε στη Ζιμπάμπουε, απ’ όπου θ’ αναχωρούσε για την Αυστραλία και συγκεκριμένα στην Αδελαΐδα. Ήδη από τα πρώτα χιλιόμετρα ήταν εμφανείς οι δυσκολίες του ταξιδιού στην αχανή Αυστραλία, καθώς η Μελβούρνη, που ήταν ο επόμενος σταθμός απέχει 730 χλμ., που απαιτούν περίπο οκτώ ώρες οδήγησης.


Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Σίδνει, όπου και περιπλανήθηκε στις διάφορες παραλίες της περιφέρειας της Νέας Νότιας Ουαλίας, πριν αναχωρήσουν για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού, την Ασία και το νέο Δελχί της Ινδίας.

Στην Ινδία φυσικά δεν παρέλειψε να επισκεφθεί το παγκόσμιο μνημείο, το Ταζ Μαχάλ και στη συνέχεια να κατευθυνθούν ανατολικά προς το Μπουτάν. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *