Ford E-Transit: Βοηθάει τεράστια φορτηγά πλοία να δένουν στο λιμάνι 

Το ειδικά τροποποιημένο E-Transit, της Ford εργάζεται στο μεγαλύτερο λιμάνι της Δανίας, στο Ώρχους.


Αποστολή του είναι να συμβάλει από τη στεριά στον ελλιμενισμό τεράστιων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το E-Transit βοηθάει τους λιμενεργάτες να περάσουν τα μακριά και αρκετά βαριά καραβόσκοινα στις δέστρες του λιμανιού, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να τραβηχτούν με τα χέρια. Στο πίσω τμήμα του συγκεκριμένου E-Transit με γυμνό σασί έχει τοποθετηθεί αλουμινένιο πλαίσιο με δύο βαρούλκα, ενώ το καθένα είναι ικανό να τραβήξει έως και 700 κιλά.

Σε αυτά περνιούνται τα ελαφρύτερα σχοινιά που συνδέονται με τα καραβόσκοινα, που πετιούνται από τους ναυτικούς του πλοίου στην προβλήτα. Ο οδηγός του E-Transit πιάνει τα εν λόγω σχοινιά και τα περνάει στο βαρούλκο, ενώ όταν αναδυθεί το καραβόσκοινο το τοποθετεί στη δέστρα.

Η μετατροπή αυτή του E-Transit έχει λάβει έγκριση από την Ford Pro, ενώ σημειώνεται ότι το αλουμίνιο επιλέχθηκε για το ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα, λόγω του χαμηλού βάρους και της αντοχή του στη διάβρωση από τον αλμυρό θαλασσινό αέρα. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο E-Transit επιλέχτηκε διότι εναρμονίζεται με το στόχο που έχει θέσει το λιμάνι του Ώρχους για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακας έως το 2030.

Εκτός από μηδενικές εκπομπές ρύπων, το E-Transit έχει και αθόρυβη λειτουργία σε αντίθεση με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, δημιουργώντας ένα καλύτερο και πιο υγιεινό περιβάλλον εργασίας στο λιμάνι του Ώρχους. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *