Dacia Spring|Electric: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας με όπλα την άνεση, την ασφάλεια και την χαμηλή τιμή

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dacia, το Spring Electric, έχει ότι πρέπει να έχει ένα μοντέλο της σειράς αυτής, αλλά έχει και κάτι που δεν έχουν πολλοί ανταγωνιστές του. Χαμηλή τιμή, που είναι ξεκινάει από τα 18.950 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) και μάλιστα αποτελεί το 2ο φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς (πρώτο είναι το διθέσιο smart fortwo coupe EQ).


Kινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 65 ίππων με μπαταρία των 27,4 kWh (ονομαστική χωρητικότητα) που δίνει σύμφωνα με την εταιρεία μέχρι και 310 χλμ. αυτονομίας μέσα στην πόλη.

Το Dacia Spring έχει ένα ισχυρό, για το μέγεθός του, On-Board Charger 6,6 kW, δηλαδή παίρνει γύρω στις 6,6 κιλοβατώρες ρεύμα/ώρα. Με βάση τα όσα λέει η Dacia, το μοντέλο φορτίζει από το 0-100% σε λιγότερο από 5 ώρες. 

Υπάρχουν 4 διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις στην γκάμα του Dacia Spring Electric 65, με τις επιμέρους διαφορές να αφορούν το χρώμα του αμαξώματος και τη διαθεσιμότητα καλωδίου οικιακής φόρτισης mode 2 (5 μέτρων) στην ανώτερη έκδοση Plus.



Το Dacia Spring Electric έχει χώρους για 4 επιβάτες (μικρό φάρδος πίσω καμπίνας στα 121 εκ.), όμως ο χώρος αποσκευών του είναι επαρκής για τις μέσες καθημερινές ανάγκες (270 λτ.).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *