Dacia Spring: Τι θα αλλάξει

Μια σκοτεινή teaser φωτογραφία δημοσιοποίησε η Dacia στους επίσημους λογαριασμούς της στο Instagram.


Παρότι το όνομα του μοντέλου δεν αναγράφεται, από τη σιλουέτα του είναι φανερό ότι πρόκειται για το Spring. Η συνοδευτική λεζάντα γράφει «ετοιμαστείτε, το παιχνίδι πρόκειται να αλλάξει», ενώ πιθανότατα θα δούμε ανανεωμένο το μικρό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο και όχι τη νέα του γενιά, καθώς το λανσάρισμα του έγινε το 2021.

Η πλήρης αποκάλυψη του φρεσκαρισμένου Spring θα πραγματοποιηθεί σύντομα, στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ θα δώσει το «παρών» και στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (26 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου).

Η παραπάνω teaser φωτογραφία από το προφίλ του Spring μας δείχνει ότι θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη σχεδιαστική του ταυτότητα, αλλά και τις συμπαγείς του διαστάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι το μήκος του υφιστάμενου Spring περιορίζεται στα 3,73 μέτρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερες αλλαγές έχουν γίνει στην όψη του, με επεμβάσεις στη μάσκα, στα φωτιστικά σώματα και στον προφυλακτήρα, αντλώντας στοιχεία από το Duster. Στο εσωτερικό του τώρα, εκτιμάται ότι θα ενσωματωθεί νέο σύστημα πολυμέσων και γενικότερα πλουσιότερος εξοπλισμός.


Ίσως ανεγερθεί στην πλατφόρμα CMF-AEV, η οποία είναι μια αναβάθμιση της τρέχουσας, που θα φέρει μείωση βάρους και εισαγωγή νέων τεχνολογιών, ιδίως στον τομέα της ασφάλειας. Σίγουρα πάντως το Dacia Spring θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο του πιο προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με την τρέχουσα τιμή του στην ελληνική αγορά να διαμορφώνεται στα 18.950 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *