Dacia: Ετοιμάζει το δικό της Avenger

Με στόχο να επεκτείνουν τη γκάμα και να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, οι άνθρωποι της Dacia ετοιμάζουν το νέο Minister, έρχεται για να τοποθετηθεί ανάμεσα σε Duster και Sandero.


Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω στο μεγάλο SUV Bigster το οποίο θα βασιστεί στο ομώνυμο πρωτότυπο.

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες μάθαμε ότι η φίρμα θέλει να περπατήσει και στο μονοπάτι του C-segment ετοιμάζοντας ένα νέο project που έχει την ονομασία C-Neo. Αν νομίζετε, όμως, ότι εδώ σταματούν τα νέα μοντέλα που περιμένουμε από την Dacia είστε γελασμένοι. Ανάμεσα σε όλα αυτά οι Ρουμάνοι δουλεύουν και για ένα νέο B-SUV που θα τοποθετηθεί στη γκάμα τους ανάμεσα στο επιτυχημένο Duster και στο ακόμα πιο δημοφιλές Sandero.

Πρόκειται για το Dacia Minister (η κωδική ονομασία) που θα έρθει για να τα «βάλει» με ανταγωνιστικές προτάσεις.

Άλλωστε, μόλις τον Αύγουστο ο επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου της Renault, στον οποίο ανήκει η Dacia, Laurens van den Acker, είχε δηλώσει ότι η ρουμανική φίρμα θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Jeep στην Ευρώπη.


Το Dacia Minister θα ενσωματώσει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Dacia που είδαμε για πρώτη φορά στο Bigster concept ενώ θα δανειστεί στοιχεία από το Sandero που σαρώνει στην αγορά.


Η έλευση του Minister δεν σημαίνει ότι τίθεται εν αμφιβόλω ο κύκλος ζωής του Sandero αφού αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εσόδων για τους Ρουμάνους και ως γνωστόν είναι παράλογο να σφάξεις την… κότα που γεννάει χρυσά αυγά.

Την ίδια στιγμή ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στόχος του Minister είναι να μπει στη θέση της έκδοσης Stepway και να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το δημοφιλές μοντέλο. Μάλιστα, το στηρίζουν στη δήλωση του επικεφαλής πωλήσεων του Renault Group, Xavi Martinez, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι η ομάδα του αναζητά έναν τρόπο να διαχωρίσει το Sandero από το Sandero Stepway.

Στη συνέχεια η σκυτάλη θα περάσει στο μεγαλύτερο Bigster που θα αποκαλυφθεί κοντά στην αλλαγή του 2024 με το 2025, ενώ λίγους μήνες μετά θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις. Τέλος, μέσα στο 2025 θα αποκαλυφθεί το Dacia Minister στο site της εταιρείας και το 2026 θα το δούμε και στις αντιπροσωπείες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *