Dacia Duster: Πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του 

Την τρίτη γενιά του Duster, παρουσίασε η Dacia, του δημοφιλούς SUV της που έχει πωλήσει περισσότερα από 2,2 εκατ. αντίγραφα από το 2010 όταν και κυκλοφόρησε.


Οι παραδόσεις του νέου SUV αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2024, ενώ θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 26 Φεβρουαρίου 2024, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Στην παρουσίασή του, αναλύθηκαν όλα τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του, αλλά δε μάθαμε κάτι σημαντικό: Την τιμή του.

Μέρος της μεγάλης επιτυχίας του Duster αποτελεί, ασφαλώς, η προσιτή τιμή του, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Η σχέση τιμής/αξίας είναι το προσόν του, καθώς διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα προσφέροντας άνετους χώρους, καλή ποιότητα κατασκευής και τεχνολογικά συστήματα που μπορεί να μην είναι από τα πιο πλούσια της αγοράς, αλλά το καθιστούν σύγχρονο και ασφαλές όχημα ελεύθερου χρόνου.

Μάλιστα, με τη νέα γενιά, η σχεδίασή του αναμορφώθηκε, τα υλικά του έγιναν περισσότερο βιώσιμα, απέκτησε εξελιγμένη τετρακίνηση, νέες τεχνολογίες και για πρώτη φορά υβριδικά κινητήρια σύνολα (mild και full hybrid), αποχωριζόμενο τους κινητήρες diesel, τουλάχιστον για την Ευρώπη.

Αυτές οι αναβαθμίσεις προκαλούν ερώτημα για το πού θα τοποθετηθεί τιμολογιακά και ήδη σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις, ενώ έχουν εμφανιστεί και ανάλογα δημοσιεύματα σε διάφορα μέσα του εξωτερικού.


Οι πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν από την Ρουμανία, την Αγγλία, αλλά και την Πορτογαλία, όπου και έγινε η παρουσίασή του στους δημοσιογράφους, αναφέρουν ότι «η τιμή του θα βρεθεί «κοντά σε αυτή του τρέχοντος μοντέλου».


Αγγλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αρχική τιμή κοντά στις 20.000 ευρώ (περίπου από 17.300 λίρες) στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ εκτιμούν ότι το ποσό θα είναι οριακά κάτω από τις 20.000 € στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Σε αυτό το ύψος τιμής συμφωνούν τα περισσότερα δημοσιεύματα.

Από την πλευρά τους, αρκετά site στη Ρουμανία υποστηρίζουν ότι η αρχική τιμή του νέου Duster θα διατηρηθεί κάτω από τις 20.000 €, με την πιο ακριβή έκδοση να μην υπερβαίνει το όριο των 30.000 €. Αυτή τη στιγμή, στην αγορά της Ρουμανίας, το πιο φθηνό Duster κοστίζει 17.900 €, ενώ η πιο πλούσια παραλλαγή του φτάνει τις 25.000 €.

Στη χώρα μας, το Duster 2ης γενιάς ξεκινά από 22.580 € και για να μάθουμε τις τιμές του νέου μοντέλου – τόσο εμείς όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη – θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα. Το πιο πιθανό είναι η Dacia να τις γνωστοποιήσει λίγο πριν το εμπορικό του λανσάρισμα, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη άνοιξη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *