Dacia Duster: Οι τιμές στη Γαλλία

Δύο μήνες μετά την αποκάλυψή του το ολοκαίνουριο Dacia Duster απέκτησε τιμές στην αγορά της Γαλλίας.


Η τρίτη γενιά του SUV ξεχώρισε εξαρχής με τη διαφορετική της σχεδίαση, τα υλικά της, την υιοθέτηση υβριδικού συστήματος και την εξελιγμένη τετρακίνηση.

Το νέο Duster είναι διαθέσιμο ως αμιγώς θερμικό, με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη/υγραέριο) 1,0 L απόδοσης 100 PS, ως ήπια υβριδικό (48V), με τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 L απόδοσης 130 PS, αλλά και ως full hybrid με τον 4κύλινδρο κινητήρα 1,6 L και το υβριδικό σύστημα HYBRID 140 που προέρχεται από το Jogger.

Οι περισσότερες εκδόσεις του είναι προσθιοκίνητες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ υπάρχουν και τετρακίνητες mild hybrid. Όσο για την πλήρως υβριδική, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Από πλευράς εξοπλισμού, υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις, οι οποίες χωρίζονται σε 3 επίπεδα. Η εισαγωγική είναι η Essential και ακολουθεί η Expression. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την Dacia, όσοι αναζητούν στοιχεία κομψότητας και άνεσης, μπορούν να επιλέξουν την Journey, ενώ οι λάτρεις της περιπέτειας και της έντονης οδήγησης θα βρουν αυτά που ζητούν στην Extreme. Οι δύο τελευταίες έχουν ακριβώς ίδιες τιμές για όλα τα κινητήρια σύνολα και τα επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού τους προκύπτουν σε σχέση με την Expression.


Στην Essential συναντά κανείς, μεταξύ άλλων, ζάντες 16 ιντσών, air condition, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, Media Control με οθόνη 3,5 ιντσών που «συμπληρώνει» τον αναλογικό πίνακα οργάνων, ράγες οροφής, περιοριστή ταχύτητας και αισθητήρες οπισθοπορείας.


Η Expression προσθέτει, ανάμεσα σε άλλα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών, ασύρματη σύνδεση smartphone, κάμερα οπισθοπορείας, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Περνώντας στην Journey, υπάρχει επιπλέον αυτόματο σύστημα κλιματισμού, navigation, ασύρματη φόρτιση smartphone, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, φιμέ πίσω τζάμια και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Τέλος, η Extreme προσθέτει (σε σχέση με την Expression) αυτόματο σύστημα κλιματισμού, φώτα ομίχλης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, εξωτερικές και εσωτερικές λεπτομέρειες σε χρώμα Copper Brown, κινούμενες ράγες οροφής και υφάσματα με δυνατότητα πλυσίματος.

Οι τιμές όλων των εκδόσεων του νέου Dacia Duster στη Γαλλία ξεκινoύν από 19.690 ευρώ για την έκδοση ESSENTIAL 1.0 Eco-G 100 και φτάνουν στις 28.100 ευρώ για την έκδοση JOURNEY 1.6 HYBRID.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *