Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων 

Φωτογραφίες από το “πιο όμορφο hypercar στον κόσμο” την Bolide, μοιράστηκε η Bugatti.


Η απίστευτη αδελφή της Chiron είναι εντυπωσιακή όπως και να την δεις. Ακόμα και αν λείπουν πολλά τμήματα από το εξωπραγματικό αμάξωμα

Το hypercar των 1.800 ίππων έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Le Mans.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Bolide συνδέεται με το Le Mans. Ίσως θυμάστε την ειδική εμφάνιση του Bolide στην 100ή επέτειο του Le Mans νωρίτερα φέτος.

Αυτό το μονοκόκ που βασίζεται σε συνθετικό υλικό από την Formula 1 έχει σχεδιαστεί ειδικά γύρω από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W16 των 8,0 λίτρων. Σύμφωνα με την Bugatti, οι απαιτήσεις ασφαλείας της FIA για τα αυτοκίνητα LMH και LMDh επιλέχθηκαν “επειδή είναι από τους πιο αυστηρούς κανονισμούς στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού”.


Η ανακοίνωση της Bugatti περιγράφει πώς μία από τις πιο απαιτητικές δοκιμές απαιτεί άσκηση πίεσης 7.500 κιλών στην κολόνα Α του αυτοκινήτου, σε αυτό το σημείο, η μέγιστη ανοχή για οποιαδήποτε παραμόρφωση είναι μόνο 50 χιλιοστά -όπου επιτρέπονται κάποιες μικρές ρωγμές, το Bolide δεν είχε καμία.


Το Bolide έχει επίσης εξοπλιστεί με ένα αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στρατιωτικού επιπέδου. Μια ζώνη ασφαλείας έξι σημείων κρατάει και τους δύο πιλότους ασφαλείς ενώ βιώνουν εμπειρία έως και 2,5G.

Υπάρχει μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας οδηγών που είναι πιο κατάλληλα για χρήστες που κινούνται στο δρόμο, αλλά ας το παραδεχτούμε, ποιος κατασκευαστής αυτοκινήτων μπαίνει σε τόσο κόπο (και επένδυση) αν δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε πραγματικό αγώνα; Έλα ντε, πάντως την Bugatti την έχουμε ικανή να έδωσε τόσα χρήματα μόνο για την δόξα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *