Bugatti: Ανάκληση για μια μόνο Chiron Super Sport

Στην ανάκληση μόλις μιας Chiron του 2017, καθώς εντοπίστηκε το ενδεχόμενο να μην έχει σφιχτεί επαρκώς μια…βίδα, προχώρησε η Bugatti.  Η νέα ανάκληση που ανακοινώθηκε από τη Bugatti αφορά και πάλι ένα μόνο όχημα, την πανίσχυρη Chiron Super Sport των 1.600 ίππων.


Το «πρόβλημα» αφορά τις ζάντες που έχουν τοποθετηθεί, καθώς δεν είναι ενδεδειγμένες για τη συγκεκριμένη έκδοση της Chiron. Σύμφωνα λοιπόν με τη Bugatti σε μια μόνο Chiron Super Sport τοποθετήθηκαν από λάθος οι ζάντες που προορίζονται για την «απλή» Chiron.

Ο λόγος που τις καθιστά ακατάλληλες στη Chiron Super Sport είναι ότι στη λειτουργία “Top Speed”, η οποία επιτρέπει την επίτευξη μέγιστης ταχύτητας 440 χλμ./ώρα μειώνεται η κάθετη παραγόμενη δύναμη με τους συγκεκριμένους τροχούς, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ενδέχεται να καταστεί ασταθές, αν και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Είναι όμως λογικό ότι σε τόσο υψηλή ταχύτητα πρέπει να υπάρχει ακρίβεια για να επιτυγχάνεται ο μέγιστος έλεγχος του οχήματος. Στη λειτουργία “Top Speed” η ανάρτηση και η αεροτομή της Chiron Super Sport προσαρμόζονται αυτόματα για να μειώσουν περαιτέρω την κάθετη δύναμη και να ενισχύσουν την αεροδυναμική.

Η Βugatti διευκρινίζει ότι το «σφάλμα» οφείλεται στο διαμορφωτή του μοντέλου, καθώς όταν ο «άτυχος» πελάτης από τις H.Π.Α τον χρησιμοποίησε για να εξατομικεύσει την προσωπική του Chiron Super Sport είδε διαθέσιμες τις ζάντες αυτές, που κανονικά δε θα έπρεπε να εμφανίζονται, και τις επέλεξε.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *