Baic Stone 01: To Κινέζινο Land Rover Defender

Ο κλώνος του Land Rover Defender είναι κινέζινος και ονομάζεται Baic Stone 01


Οι ομοιότητες των δυο αυτοκινήτων είναι ξεκάθαρες στα όρια αντιγραφής, καθώς τα κινέζικα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων φημίζονταν και για την τάση τους να αντιγράφουν ευρωπαϊκά, ιαπωνικά, κορεάτικα ή αμερικανικά μοντέλα.

Φυσικά, το νέο όχημα εκτός δρόμου του Κινέζου κατασκευαστή δεν μπορεί να συγκριθεί με το Defender, αλλά οι γραμμές, οι αναλογίες και πολλές από τις εξωτερικές λεπτομέρειες φαίνεται να έχουν ληφθεί από το αγγλικό όχημα εκτός δρόμου.

Συγκεκριμένα, τα σχήματα των πλαϊνών πλαισίων, των θόλων των τροχών, των πλευρικών παραθύρων, της πίσω πόρτας με τη ρεζέρβα στην εξωτερική μεριά, μοιάζουν, για να μην σχολιάσουμε ότι είναι παρόμοια.

Πολλές οι ομοιότητες που μπορούν να φανούν στο πίσω μέρος του Baic Stone 01 και εκείνο του Land Rover Defender, με την πόρτα αποσκευών να φέρει τη ρεζέρβα, η οποία ελαφρώς είναι μετατοπισμένη στο κινέζικο μοντέλο.


Εκεί όμως που δεν μοιάζουν καθόλου είναι στο μπροστινό μέρος, στη μάσκα και ειδικά στους προβολείς σε σχήμα Υ.


Ακόμη και οι εξωτερικές διαστάσεις δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ των δύο μοντέλων, με το Baic έχει μήκος 5,05 μ., ύψος 1,86 μ. και πλάτος 1,98 μ. Αυτές οι διαστάσεις τοποθετούν τους Κινέζους σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το Land Rover Defender 110 που έρχεται με 5,01 μέτρα μήκος, 1,96 μέτρα ύψος και 2,00 μέτρα πλάτος.

Ακόμη και το μεταξόνιο των 3,01 μέτρων του Βaic Stone 01 είναι πρακτικά αντίγραφο του Land Rover των 3,02 μέτρων. Όσον αφορά το βάρος, ο Κινέζος είναι πολύ πιο «ανεβασμένος» και φτάνει ακόμα και τα 3.189 κιλά, ενώ ο βρετανός σταματά στα 2.600 κιλά με κάτι παραπάνω.

Το Baic Stone 01 είναι plug-in hybrid, συνδυάζοντας δύο ηλεκτροκινητήρες και θερμικό κινητήρα turbo 1,5 λίτρων απόδοσης 152 ίππων.

Ο ένας ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους μπροστινούς τροχούς αποδίδει 204 ίππους και 272 ίππους στους πίσω τροχούς. Συνολικά 476 ίπποι.


Στην Ευρώπη θα έρθει; Δύσκολο…

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *