Land Rover: Πρόβλημα με τις κάμερες οπισθοπορείας

Μια ευρείας κλίμακα ανάκληση χιλιάδων οχημάτων θα ξεκινήσει η Land Rover.


Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας των Η.Π.Α κακής ποιότητας ή καθόλου εικόνα εμφανίζεται από τις κάμερες οπισθοπορείας σε ορισμένα Range Rover.

Όλα ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2022 όταν η Land Rover άρχισε να λαμβάνει έναν αυξανόμενο αριθμό αναφορών σχετικά με ζητήματα της κάμερας οπισθοπορείας στα Range Rover. Έτσι άρχισε έρευνα και το Φεβρουάριο του 2023 διαπιστώθηκε ότι έπειτα από σχεδιαστικές αλλαγές, λόγω ανανέωσης του μοντέλου, η σφράγιση στης κάμερας μπορεί να μην ήταν σωστή, επιτρέποντας την είσοδο νερού.

Σημειώνεται πάντως ότι προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Τα επηρεαζόμενα οχήματα είναι συνολικά 58.729, εκ των οποίων 36.461 Range Rover που έχουν κατασκευαστεί από 5 Ιουλίου του 2017 έως 10 Δεκεμβρίου του 2021. Τα υπόλοιπα 22.268 οχήματα είναι Range Rover Sport με ημερομηνίες παραγωγής από 15 Μαΐου του 2017 έως 28 Απριλίου του 2022.

Τα ειδοποιητήρια της ανάκλησης θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες της Land Rover την 1η Φεβρουαρίου και στους ιδιοκτήτες 8 Μαρτίου ή και νωρίτερα. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι έλεγχος της κάμερας και ενίσχυση της σφράγισης στη στεφάνη, ενώ αν διαπιστωθεί ότι η κάμερα έχει υποστεί ζημιά θα αντικαθίσταται.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *