Aston Martin Vanquish: Επιβλητική, χλιδάτη και σφαιράτη με κινητήρα V12 και 835 ίππους


Η Aston Martin παρουσίασε το νέο μοντέλο της γενιάς Vanquish με εμφάνιση που τραβάει όλα τα βλέμματα, εντυπωσιακή χλιδή και φυσικά έχοντας κάτω απο το καπό έναν πανίσχυρο κινητήρα με 835 ίππους.


Η Aston Martin Vanquish το coupé μοντέλο της βρετανικής φίρμας, τοποθετείται πάνω από την DB12 και τη Vantage, παίρνοντας τη σκυτάλη από την DBS Superleggera.

Η εμφάνισή της είναι αναθεωρημένη και βελτιωμένη σε σχέση με τον προκάτοχό της. Φαίνεται άλλωστε στις λεπτομέρειες, όπως οι carbon αεραγωγοί στο καπό, το επιμηκυμένο κατά οκτώ εκατοστά μεταξόνιο, σύμπτωμα της εκτεταμένης ανανέωσης του αλουμινένιου πλαισίου.

Το τελευταίο διαθέτει πλέον αναθεωρημένη ανάρτηση με αμορτισέρ Bilstein DTX, με στόχο την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 75% και της δυναμικής ισορροπίας του αυτοκινήτου. Η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος αποτελεί κομμάτι της φαρδύτερης πλέον μάσκας. Ο twin-turbo V12 κινητήρας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, πέραν του κυβισμού, που παραμένει στα 5,2 λίτρα.

Χάρη στους υπερσυμπιεστές που έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής κατά 15%, την αυξημένη κατά επίσης 15% σχέση συμπίεσης, τους νέους εκκεντροφόρους, τις καινούργιες κυλινδροκεφαλές και πολλαπλές εισαγωγές. Με όλα αυτά, η ισχύς έχει ανέβει στους 835 ίππους, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η τιμή της μέγιστης ροπής, που αγγίζει τώρα τα 1.000 Nm.


Όσο για το κιβώτιο, είναι αυτόματο οχτώ σχέσεων της ZF, η κίνηση παραμένει στους πίσω τροχούς, ενώ υπάρχει και ένα νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Το πολυτελές εσωτερικό, διαθέτει σχεδόν τα πάντα, από πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή έως και επενδύσεις από alcantara.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *