Aston Martin Valour: Για τα 110 χρόνια της εταιρίας

Με ενα μοντέλο limited edition για 110 τυχερούς του πλανήτη, η  Aston Martin τιμά το παρελθόν γιορτάζοντας τα 110 χρόνια της. 


Ο πρωταγωνιστής του Valour είναι ο V12 με μοτέρ 5.2 λίτρων με 715 ίππους και 753 Nm ροπής, που σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, κάνουν το μοντέλο της Aston Martin το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο με 12κύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο μπροστά σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.pastedGraphic.png

Ο βρετανικός Οίκος λέει ότι έχει αναπτύξει ειδικά ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης-κίνησης, με στόχο να μεγιστοποιήσει τη σύνδεση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, η οποία μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις λειτουργίες οδήγησης Sport, Sport+ και Track.

Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις αντιστοιχεί σε διαφορετική απόκριση στο γκάζι και σε ακόμα πιο επιθετικό ήχο.

Η Valour εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, κεραμικά φρένα με δίσκους 410 χλστ. μπροστά και 360 χλστ. πίσω.


Η τελευταία λύση κατέστησε δυνατή στην εξοικονόμηση 23 κιλών και εγγυάται υψηλή αντοχή σε θερμοκρασίες έως και 800°C.


Το μακρύ καπό διαθέτει μεγάλες εισαγωγές αέρα για την ψύξη του twin-turbo V12, ενώ οι κυκλικοί προβολείς LED είναι βυθισμένοι μέσα σε μια συμπαγή και περίτεχνη μάσκα που προσθέτει αγριάδα.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, όλη η προσοχή εστιάζεται στο μοχλό ταχυτήτων, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί επιλέγοντας ένα φινίρισμα από αλουμίνιο, τιτάνιο, ανθρακονήματα ή ξύλο καρυδιάς για το πόμολο.

Τα καθίσματα διαθέτουν ύφασμα εμπνευσμένο από την DBR1 που κέρδισε τις 24 Ώρες του Λε Μαν το 1959 και συνδυάζονται με στοιχεία από ανθρακονήματα για το ταμπλό, το τούνελ μετάδοσης και τα πάνελ των θυρών.

Φυσικά, κάθε αυτοκίνητο μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της εξατομίκευσης όπως θέλει ο ευτυχής ιδιοκτήτης προσαρμοστεί προσεκτικά για δημιουργώντας μια μοναδική και ακόμα πιο συλλεκτική Valour.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *