Aston Martin Valkyrie: Με στόχο τη νίκη στο Le Mans

Επιστρέφει η Aston Martin στους αγώνες αντοχής με την αγωνιστική έκδοση της Valkyrie, με στόχο τη νίκη στο Le Mans του 2025.


Σε συνεργασία με την εταιρεία Heart of Racing (HoR), τουλάχιστον μία Valkyrie θα συμμετάσχει στην κατηγορία Hypercar στα πρωταθλήματα World Endurance Championship και IMSA το 2025.

Αυτό σημαίνει πως η Valkyrie θα συμμετάσχει σε τρεις από τους πιο σημαντικούς αγώνες αυτοκινήτου, στις 24 ώρες του Le Mans, στο Rolex 24 στην πίστα της Daytona και στις 12 ώρες της πίστας Sebring.

Η Valkyrie AMR Pro είχε αρχικά σχεδιαστεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές Hypercar LMH και τώρα η Aston Martin έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη της πρωτότυπης αγωνιστικής Valkyrie, εντός καθορισμένου πλαισίου αεροδυναμικής και ισχύος κινητήρα, ώστε να είναι εφικτή η συμμετοχή σε αγώνες WEC. Αμέσως μετά ακολουθεί η έγκριση για τη συμμετοχή στην κλάση WEC Hypercar και IMSA GTP, το 2025.

Η αγωνιστική Valkyrie θα χρησιμοποιεί μία τροποποιημένη παραλλαγή του κατασκευασμένου από την Cosworth, ατμοσφαιρικού V12 των 6.5 λίτρων. Στην αρχική έκδοση ο V12 αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. και θα εξελιχθεί ώστε να είναι ανταγωνιστικός στην κατηγορία Hypercar, σε συνδιασμό  με την ανασχεδιασμένη αεροδυναμική του αμαξώματος από ανθρακονήματα. Επιπροσθέτως, όπως συμβαίνει και με την αγωνιστική Valkyrie AMR Pro, θα έχει αφαιρεθεί το υβριδικό σύστημα που είναι τοποθετημένο στην έκδοση δρόμου.


Σύμφωνα με τον Λόρενς Στρολ, Eκτελεστικό Πρόεδρο της Aston Martin Lagonda,  οι αγώνες αυτοκινήτου είναι στο DNA της μάρκας, καθώς συμμετείχε στο Le Mans στην αρχική του μορφή, ενώ είχε νικήσει το 1959 και έχει κατακτήσει συνολικά 19 νίκες στην κατηγορία της, τα τελευταία 95 χρόνια. Η επιστροφή  της εταιρείας στο Le Mans, με την αγωνιστική παραλλαγή του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής στην ιστορία της, στοχεύει σε νέες νίκες και τη συνέχιση της λαμπρής αγωνιστικής της πορείας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *