Aston Martin: Η θηριώδης Valhalla περνά στην παραγωγή 

Η Aston Martin Valhalla των 1.012 PS έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην πίστα του Silverstone και έκλεψε τις εντυπώσεις.


Πρόκειται για το πρώτο υβριδικό supercar των Βρετανών, το οποίο έχει εξοπλιστεί με έναν twin turbo κινητήρα V8 4,0 L, διά χειρός Mercedes-Benz, και τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον μπροστινό άξονα κι έναν ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η συνολική ισχύς του αγγίζει τα 1.012 PS, με την Aston Martin να εκτιμά ότι τα 0-100 km/h θα είναι εφικτά σε 2,5 sec, όταν αυτό περάσει στην παραγωγή.

Ο στόχος είναι σαφής: Να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring, και μάλιστα με χρόνο 6:30. Η αεροδυναμική είναι το Α και το Ω στον σχεδιασμό του πανίσχυρου supercar, με την εταιρεία να του προσφέρει ενεργά αεροδυναμικά συστήματα, όπως φαίνεται και σε κάποιες από τις εικόνες που δημοσίευσε από τις δοκιμές στη θρυλική πίστα.

Η Valhalla θα είναι ικανή να παράξει 600 kg κάθετης δύναμης στα 240 km/h, χάρη στις ενεργές μπρος και πίσω αεροτομές, για τον σχεδιασμό των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνογνωσία της εταιρείας από τον κόσμο της Formula 1. Μάλιστα, η Aston Martin έχει επιβεβαιώσει ότι οι μηχανικοί της ομάδας της στην F1 εμπλέκονται ενεργά και σε αυτό το πρότζεκτ, ενώ έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο η αεροδυναμική σήραγγα στις εγκαταστάσεις της στο Silverstone.

Πρόκειται για το μοντέλο με το οποίο η Aston Martin θα περάσει στον ηλεκτρισμό, με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό προϊόν να καταφτάνει μέσα στο 2025. Η παραγωγή της Valhalla αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024, με μόλις 999 μονάδες της να κατασκευάζονται συνολικά. Η τιμή δεν έχει εξακριβωθεί, όμως εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά χαμηλότερη από εκείνη των 3,5 εκατ. ευρώ της Valkyrie.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *