Aston Martin DB12 Volante: Ομορφιά και απόδοση

Αλλάζει τα δεδομένα η Aston Martin με τη νέα ful open DB12 Volante, ένα αριστούργημα αισθητικής επίδρασης σε ένα νέο επίπεδο συνδυάζοντας την κομψότητας με τις σπορ καταβολές της μάρκας.


Μακρύ καπό, χαρακτηριστική μάσκα, που έχει γίνει ακόμα πιο επιθετική, προβολείς Led, αλλά πρωταγωνιστής είναι η υφασμάτινη οροφή.

Εξοπλισμένη με οκτώ στρώματα μόνωσης, υπόσχεται εξαιρετική ηχομόνωση, ενώ όταν αναδιπλωθεί κρύβεται εντελώς διατηρώντας τη γραμμή του αμαξώματος «καθαρή».

Η λειτουργία της οροφής διαρκεί 14 δευτ. για να ανοίξει και 16 δευτ. για να κλείσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Μπορεί επίσης να λειτουργήσει μέσω ενός διακόπτη από το τηλεχειριστήριο.


Σε τέσσερα χρώματα είναι διαθέσιμη η οροφή, μαύρο, δηλαδή το τυπικό χρώμα, κόκκινο, μπλε και ένα συνδυασμός «μαύρου και ασημί».


Η δεξιοτεχνία στο σχεδιασμό της καμπίνας που προσφέρει η Aston Martin είναι γνωστή.

Η νέα DB12 Volante προφανώς δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς πράγματι διαθέτει τις καλύτερες δυνατότητες παραγωγής στη Βρετανία.

Εδώ η Aston Martin υπερηφανεύεται για τις επενδύσεις από ξύλο μαόνι, ή ανθρακονήματα ώστε να ταιριάζουν τα καθίσματα (οι πλάτες) με τα ένθετα των επενδύσεων στις πόρτες.

Τα καθίσματα φυσικά είναι από δέρμα, ειδικής επεξεργασίας.


Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Aston Martin ξεχωρίζει σε αυτήν την ταραχή εκλεπτυσμένου σχεδιασμού και πολύτιμων υλικών, εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και ελεγχόμενο μέσω της οθόνης αφής 10,25 ιντσών αλλά και με φυσικά χειριστήρια.

Η εμπειρία ακρόασης επί της Aston Martin DB12 Volante υπόσχεται επίσης να είναι συναρπαστική χάρη στα νέα συστήματα ήχου Bower & Wilkins.

Το στάνταρ είναι 390 Watt με 11 ηχεία με λειτουργία ήχου surround  ενώ για κάτι επιπλέον υπάρχει επιλογή 1.170 Watt με 15 ηχεία.

Ο πιο όμορφος ήχος όμως, προέρχεται από τις εξατμίσεις της DB12 Volante.

Κινητήρας V8 Twin-Turbo, 4λίτρων απόδοσης 680 ίππων με ροπή 800 nm, που «σπρώχνει» το βρετανικό full open στα 325 χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα ενώ για τα 0-100 χλμ./ώρα ο χρόνος είναι 3,6 δευτ.

Το αυτόματο κιβώτιο είναι ZF 8 σχέσεων, με 5 επιλογές στο οδηγικό μενού, ενώ τα αμορτισέρ είναι τελευταίας γενιάς έξυπνου προσαρμοστικού τύπου, αναλόγως της επιφάνειας του οδοστρώματος και της ταχύτητας.

Οι στάνταρ σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου είναι 21 ιντσών στάνταρ, ενώ οι  δίσκοι είναι από χυτοσίδηρο 400 χλστ. από μπροστά και 360 χλστ. για πίσω ενώ στα εξτρά είναι τα κεραμικά φρένα.

Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά όταν στην Coupe έκδοση ξεκινούν από τα 240.000 ευρώ, στην full open να μην είναι ξεκινούν από μερικές 10άδες χιλιάδες επιπλέον.

Φυσικά ο κάθε αγοραστή μπορεί να προσθέσει τη δική του πινελιά στο αυτοκίνητο, μέσω του ειδικού προγράμματος εξατομίκευσης που προσφέρει η Aston Martin.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *