Aston Martin DB12 Volante: Κάμπριο με απίστευτες επιδόσεις 

Η Aston Martin DB12, το πρώτο «super tourer» της αγοράς, ήρθε η ώρα να αποκτήσει και έκδοση κάμπριο.


Η DB12 Volante έχει κατά βάση τον σχεδιασμό του κανονικού μοντέλου, αλλά με την απουσία οροφής, αλλάζει η αύρα της. Φυσικά, όταν αυτή σηκώνεται, διαδικασία που χρειάζεται 16 δευτερόλεπτα, αποτελεί από οχτώ στρώματα υφάσματος και μονωτικού υλικού για την καλύτερη δυνατή μόνωση, ώστε η καμπίνα να παραμένει ήσυχη στα μεγάλα ταξίδια.

Η Aston Martin θα διαθέσει την οροφή σε μαύρο χρώμα, αλλά οι αγοραστές μπορούν να διαμορφώσουν αυτό το χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου κατά το δοκούν, σε χρώμα κόκκινο, μπλε ή και μαύρο/ασημί, που μπορεί να συνδυαστεί αντιστοίχως με το χρώμα του αμαξώματος και του εσωτερικού.

Όπως και το κουπέ, έτσι και η DB12 Volante φέρει V8 κινητήρα 4 lt με δύο turbo, με απόδοση 680 PS και ροπή που φτάνει τα 800 Nm ροπής. Χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα για να κάνει τα 0-100 km/h, που σημαίνει ότι είναι πιο αργή κατά 1 δέκατο από το κουπέ. Σε τελική ταχύτητα, φτάνει τα 325 km/h.

Όλη η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και άξονα κίνησης από ανθρακόνημα. 


Στο εσωτερικό, μπορεί να βρει κανείς οθόνη infotainment 10,25 ιντσών με Android Auto και Apple CarPlay, ενώ ο ήχος εξασφαλίζεται από ένα σύστημα της Bowers & Wilkins με 15 ηχεία.


Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *