Akio Toyoda: “Ο κόσμος βλέπει την αλήθεια για τα ηλεκτρικά”

Τη διαφωνία του με όσους θέλουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αποτελούν τη μοναδική επιλογή για το μέλλον της αυτοκίνησης, έχει εκφράσει εδώ και καιρό ο ισχυρός άντρας της Toyota Akio Toyoda.


Είναι γνωστό ότι ο Toyoda είναι υπέρμαχος των θερμικών κινητήρων, ενώ έχει εκφραστεί υπέρ τόσο του υδρογόνου όσο και των βιώσιμων καυσίμων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «αντιπαθεί» με οποιονδήποτε τρόπο τον ηλεκτρισμό, ο Ιάπωνας θεωρεί ότι τα EV δεν είναι η μοναδική λύση για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Μάλιστα στην τελευταία του τοποθέτηση δήλωσε ότι «ο κόσμος αρχίζει να βλέπει την αλήθεια για τα ηλεκτρικά». Ο πρώην πρόεδρος της Toyota αναφέρθηκε στην αργή υιοθέτηση των EV στις ΗΠΑ, ως απόδειξη ότι πράγματι, η στρατηγική που είχε ακολουθήσει η εταιρεία υπό τη δική του καθοδήγηση, ήταν σωστή.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σκαρφαλώσουμε το ‘βουνό’ που λέγεται ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα,» δήλωσε σε εκπροσώπους του ειδικού Τύπου κατά τη διάρκεια του Japan Mobility Show.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Wall Street Journal, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 63% το 2022, ενώ το 2023 ακολούθησε πτώση της τάξης του 49%. «Αν οι κανονισμοί δημιουργούνται με βάση το ιδεατό, οι απλοί, καθημερινοί χρήστες είναι εκείνοι που θα υποφέρουν,» σημείωσε ο Toyoda.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *