Abarth: Ηλεκτρικός “Σκορπιός” με 240 ίππους

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, χωρίς όμως να αλλοιώνει το DNA της, στο οποίο υπάρχει η «δίψα» για υψηλές επιδόσεις και νίκες σε αγώνες, μεταβαίνει η Abarth


Σε συνεργασία με την Stellantis Motorsport η Abarth θα δημιουργήσει το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της.

H σύμπραξη της Abarth με την Stellantis Motorsport απέδωσε την πλατφόρμα Perfo-eCMP που αποτελεί μια συνολικά αναβαθμισμένη εκδοχή της eCMP, υπό το σπορ πρίσμα. Κάθε εξάρτημα του νέου μοντέλου έχει μελετηθεί, βελτιωθεί και ρυθμιστεί από τους καλύτερους μηχανικούς και δοκιμαστές της Abarth και της Stellantis Motorsport.

Αιχμή του δόρατος αποτελεί το μοναδικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ειδικά εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 240 ίππων, ενώ την επιβράδυνση αναλαμβάνει ένα σύστημα πέδησης με μεγάλους δίσκους και δαγκάνες για ισχυρό φρενάρισμα, με αντοχή στη σκληρή χρήση και καλύτερη διάχυση θερμότητας.

H τεχνογνωσία που έχει συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές της Stellantis Motorsport στη Formula E χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη καινοτόμων ελαστικών, τα οποία εξασφαλίζουν μέγιστη πρόσφυση, βελτιωμένη ηλεκτρική αυτονομία και μειωμένο θόρυβο κύλισης κατά 20%, χάρη στο ενσωματωμένο στο πέλμα φιλμ πολυουρεθάνης. Χρησιμοποιώντας μαλακή σύνθεση στην εξωτερική άκρη και τη μέση του πέλματος, προσφέρουν το μέγιστο δυνατό κράτημα χωρίς υψηλή φθορά.


Στο εσωτερικό συναντάμε καθίσματα που υπόσχονται άνεση, αλλά και κορυφαία πλευρική στήριξη του σώματος στις στροφές, αποτελούμενα από τέσσερα διαφορετικά είδη αφρού που εγγυάται και μεγαλύτερη αντοχή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *