Τσακρής: Η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει έναντι της Δέλτα!

 Έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη δόση επισημαίνει ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, σημειώνοντας παράλληλα πως πολύ σύντομα η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει έναντι της Δέλτα.


«Ένας τρόπος για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας θα ήταν να προχωρούσαμε πιο γρήγορα στην τρίτη εμβολιαστική δόση» επεσήμανε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και  σημείωσε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να τρέξουμε νωρίτερα την τρίτη δόση, καθώς η χώρα ταλαιπωρείται από ένα παρατεινόμενο πανδημικό κύμα και δεν έχει πολλές άλλες λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο.

«Έγινε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως νωρίτερα και από άλλες χώρες, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη δόση για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον τόνισε πως δεν έχει κανένα νόημα να κλείσουν τα σύνορα των χωρών, διότι το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτοχρόνως. «Τα περισσότερα περιστατικά όπως βλέπουμε στη μεγάλη Βρετανία δεν σχετίζονται με ταξίδι» συμπλήρωσε.

Όπως είπε σύντομα θα επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον έναντι της Δέλτα: «Είναι προφανές με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, φαίνεται να είναι αρκετά πιο μεταδοτική, προκαλώντας επαναλοιμώξεις σε εμβολιασμένους με άλλο στέλεχος και να διαφεύγει σε κάποιο βαθμό της ανοσιακής απάντησης».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *