Τι θα εξετάσει στη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή Ειδικών – Ο δείκτης που προβληματίζει

Ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt ξεπέρασε και πάλι έπειτα από τρεις εβδομάδες τη μονάδα, σκαρφαλώνοντας στο 1,09 αποτυπώνοντας τη μολυσματικότητα του κορωνοϊού.


Την ίδια ώρα, οι ειδικοί δεν αποκλείουν ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων να είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί δεν δηλώνονται όλα τα θετικά self test ή γιατί πρόκειται για ανθρώπους που είναι ασυμπτωματικοί φορείς αλλά δεν έχουν ελεγχθεί.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέμεναν την αύξηση των κρουσμάτων, με δεδομένο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, την κινητικότητα του πληθυσμού σε όλη τη χώρα και ιδίως των νέων ατόμων, αλλά και την άρση των περιορισμών που είχαν αποφασιστεί το προηγούμενο διάστημα, με τελευταία αυτή που αφορούσε τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και η συνέχιση ή μη της πορείας των μέτρων χαλάρωσης θα συζητηθούν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που θα συζητήσουν οι ειδικοί είναι η ενδεχόμενη μείωση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων από δύο σε ένα την εβδομάδα στους μαθητές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *