Τα απογευματινά χειρουργεία μπήκαν στη ζωή του ΕΣΥ με τεράστια επιτυχία – Γεωργιάδης: «Αισθάνομαι υπερήφανος» – Τα δάκρυα και το «ευχαριστώ» ασθενή

 

Τα απογευματινά χειρουργεία μπήκαν από σήμερα πια και επίσημα στη ζωή του ΕΣΥ μα το πιο σημαντικό μπήκαν στη ζωή των ασθενών που βλέπουν ότι μπορούν πια να αποκαταστήσουν με επεμβάσεις τα προβλήματα υγείας που έχουν αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις με τις λίστες. Και οι ασθενείς φυσικά έχουν δίπλα τους, τους γιατρούς που αγκάλιασαν το νέο μέτρο και μπήκαν με όλες τις δυνάμεις τους στη μάχη για την υγεία των πολιτών.


Το όραμα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη πήρε σάρκα και οστά από σήμερα με το πρώτο απογευματινό χειρουργείο να γίνεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν φυσικά εκεί στο νέο μέτρο που αλλάζει το ΕΣΥ και δίνει το δικαίωμα στους ασθενείς για μια καλύτερη ζωή μακριά από τις αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε μια πρώτη γεύση γλυκιά γεύση από τις αντιδράσεις των ασθενών που τον ευχαριστούσαν για την ριζική αλλαγή που έφεραν τα απογευματινά χειρουργεία.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε στο Παπαγεωργίου με τον πρώτο ασθενή που έκανε επέμβαση στα απογευματινά χειρουργεία και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Άδωνι Γεωργιάδη, το επιτελείο του υπουργείου και την κυβέρνηση για την λύση ζωής που του δόθηκε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτύπωσε με ανάρτησή του στα social media την ξεχωριστή αυτή συνάντηση, αλλά μίλησε και για την εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων.


 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Άδωνις Γεωργιάδης (@adonis_georgiadis)


 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στο ποστ που έκανε:

Με τους Υφυπουργούς Υγείας κ. Θεμιστοκλέους και @dimitris_vartzopoulos βρεθήκαμε σήμερα στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «ΑΧΕΠΑ» όπου και πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Απογευματινά Χειρουργεία στο ΕΣΥ. Ο πρώτος ασθενής, ο κύριος Εμμανουηλίδης Γιάννης 67 ετών, περίμενε για να χειρουργηθεί από το 2019, προσήλθε για αρθοπλαστική γόνατος. Έκανε ο ίδιος δηλώσεις στην κάμερα, κατόπιν επιθυμίας του και κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, μας ευχαρίστησε για την λύση που του δώσαμε. Παράλληλα με το χειρουργείο αυτό, στο ίδιο Νοσοκομείο έγιναν άλλα 2 χειρουργεία.

«Παπαγεωργίου», «ΑΧΕΠΑ», Νοσοκομείο Καβάλας και Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως τα Νοσοκομεία που πραγματοποίησαν χειρουργεία πρώτα από όλη την Χώρα. Τελικά η Βόρεια Ελλάδα έδωσε τον παλμό σε αυτή τη Μεταρρύθμιση. Από αύριο ξεκινούν σε πολλά ακόμη Νοσοκομεία και την Πέμπτη στον «Ευαγγελισμό». Παρά και τους δικούς μας φόβους η Μεταρρύθμιση φαίνεται ότι ξεκινά πολύ καλά και οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού κατά δεκάδες σε όλη τη Χώρα.

Αισθάνομαι Υπερήφανος που δεν διστάσαμε και προχωρήσαμε αυτή την φορά στην πράξη. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό @kyriakos_ για την Εμπιστοσύνη του και τον Υφυπουργό @mthemistocleous_ για την σκληρή του δουλειά. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους χειρουργούς, τους αναισθησιολόγους, τους νοσηλευτές και όλο το λοιπό προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας, που από τις πρώτες κιόλας μέρες της Μεταρρύθμισης έδωσαν Ψήφο Εμπιστοσύνης. 


Τα νοσοκομεία ξεκίνησαν το ένα μετά το άλλο και οι γιατροί μπήκαν στη μάχη

Τα νοσοκομεία με πρώτο το Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το ένα μετά το άλλο τα απογευματινά χειρουργεία.

Στην Αλεξανδρούπολη όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του: «Το χειρουργείο ήταν ουρολογικό, Υδροκήλη, στην κατηγορία «μικρά». Διενεργήθηκε από τον Δ/ντή της Π. Ουρολογικής κλινικής καθ. Χρήστο Καλαϊτζή και Αναισθησιολόγο τον Νίκο Νικιτίδη. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 15:30, πήγε καλά, χωρίς απρόοπτα και ο ασθενής αυτή την ώρα συνέρχεται».

Στην Καβάλα ασθενής υποβλήθηκε σε πλαστική ΑΠ βουβωνοκήλης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε για την επέμβαση που έγινε στο εν λόγω νοσοκομείο.

Σήμερα Τρίτη 12-3-2024 και ώρα 15:30 πραγματοποιήθηκε στο ΓΝ Καβάλας η πρώτη επέμβαση στα πλαίσια του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων. Ειδικότερα, ασθενής 86 ετών υποβλήθηκε σε πλαστική ΑΡ βουβωνοκήλης από τους κ. Τριανταφυλλίδη Ιωάννη, Διευθυντή του Χειρουργικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, και τον κ. Λοστοριδη Ευτύχιο, Επιμελητή Β´ Χειρουργικής. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε υπό περιοχική αναισθησία που χορηγήθηκε από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Κετικίδου Ευγενία. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο ασθενής νοσηλεύεται στο Χειρουργικό Τμήμα. Η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά και αναμένεται να λάβει εξιτήριο αύριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *