Σήμερα η εισήγηση των ειδικών για πιστοποιητικά, μάσκες και self test το Πάσχα και αμέσως μετά!

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει και πάλι σήμερα όπως κάθε Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού εν’ όψει και του Πάσχα αλλά και αμέσως μετά.


Οι εισηγήσεις που αναμένεται να γίνουν:

Η αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικής επίδειξης των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για την είσοδο σε χώρους. Το μέτρο θα εφαρμοστεί κλιμακωτά από τις 2 Μαΐου και αρχικά θα καταργηθεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα επανέλθουν με self test κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα τα κρούσματα από τις διακοπές του Πάσχα, όμως αυτό το test ενδέχεται να είναι και το τελευταίο της σχολικής χρονιάς.

Η διατήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στις γιορτές του Πάσχα, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να κάνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να τη χρησιμοποιήσουν και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό και κυρίως στις εκκλησίες στην περιφορά Επιταφίου και το βράδυ της Ανάστασης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *