ΠΟΥ: Έρχεται νέα αύξηση κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον!

Ενίσχυση των υγειονομικών μέτρων και εμβολιασμό για όλους τους πολίτες συστήνει στις χώρες για μια ακόμη φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.


Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον που ανακάλυψε πρώτη η Νότια Αφρική τον περασμένο μήνα και χαρακτηρίστηκε «παραλλαγή ανησυχίας» από τον ΠΟΥ, οι επιστήμονες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν στοιχεία για να αξιολογήσουν πόσο μεταδοτικό είναι και την σοβαρότητα της ασθένειας που προκαλεί.

Μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον είκοσι τέσσερις χώρες και άρχισε να κερδίζει έδαφος στην Ασία αυτήν την εβδομάδα, με κρούσματα να αναφέρονται από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ινδία. Πολλές κυβερνήσεις ανταποκρίθηκαν επιβάλλοντας αυστηρότερους ταξιδιωτικούς κανόνες.

«Οι συνοριακοί έλεγχοι μπορεί να κερδίζουν χρόνο, αλλά κάθε χώρα και κάθε κοινότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για νέες αυξήσεις κρουσμάτων», δήλωσε ο Τακέσι Κασάι, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή δυτικού Ειρηνικού σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να στηριχθεί μόνο στα συνοριακά μέτρα. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να προετοιμαστεί για αυτές τις παραλλαγές με δυνητικά υψηλή μεταδοτικότητα. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που υπάρχουν υποδηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε την προσέγγισή μας», σημείωσε.


Ο Κασάι πρόσθεσε ότι οι χώρες πρέπει να αντλήσουν από τα διδάγματα που πήραν από την αντιμετώπιση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού και τις κάλεσε να εμβολιάσουν πλήρως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού τους και να εφαρμόσουν μέτρα πρόληψης, όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας και οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Παρά τους περιορισμούς στους διεθνείς ταξιδιώτες, η Αυστραλία ανακοίνωσε μετάδοση στην κοινότητα της παραλλαγής Όμικρον σήμερα, μία μόλις ημέρα μετά τον εντοπισμό της σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *