Πλήρη επαναλειτουργία του Παίδων Πεντέλης σε 6 εβδομάδες προανήγγειλε ο Πλεύρης

Όπως τόνισε ο Θάνος Πλεύρης απαντώντας σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού «το «Παίδων Πεντέλης» θα επαναλειτουργήσει κανονικότατα.


Το μέγιστο της αναστολής των εφημεριών του νοσοκομείου που είχε τεθεί ήταν οι 6 εβδομάδες προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός. Δεν υπάρχει κανένας άλλος σχεδιασμός ή καμία άλλη σκέψη. Ήδη 57 άτομα προσωπικό έχουν προστεθεί στο «Παίδων Πεντέλης», άρα το νοσοκομείο θα μπορέσει να επανέλθει στις εφημερίες ίσως ακόμα και πιο γρήγορα και από τις 6 εβδομάδες».

Ο υπουργός, ανέφερε πως «η λύση της αναστολής των εφημεριών του «Παίδων Πεντέλης» επιλέχθηκε για συγκεκριμένο διάστημα και δεν ξεκίνησε για να παραταθεί ή οτιδήποτε άλλο» και υπογράμμισε ότι «αυτή η δέσμευση παραμένει. Το απώτατο όριο αναστολής των εφημεριών ήταν και είναι οι έξι εβδομάδες».

Εξήγησε ότι για τον εμβολιασμό των παιδιών, υπήρχε μια μεγαλύτερη ευαισθησία και θέλαμε η στελέχωση των εμβολιαστικών γραμμών να είναι η κατάλληλη με παιδιάτρους κάτι που δεν είχαν τα υπάρχουσα Μέγα Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούσαν για τους ενήλικες. Με αυτή την έννοια και επειδή άνοιγε ο εμβολιασμός των ηλικιών από 5 έως 11 ετών έγινε η συγκεκριμένη επιλογή και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ήδη, κατά το διάστημα αυτό, γίνονται και ενισχύονται οι παιδιατρικές γραμμές εμβολιασμού στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Προμηθέα και στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Σημείωσε, πως η επιλογή του «Παίδων Πεντέλης» έγινε καθώς υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επηρεαζόντουσαν οι νοσηλείες καθώς και ότι οι εφημερίες του μπορούσαν να καλυφθούν από τα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, που έτσι και αλλιώς εφημερεύουν παράλληλα όταν εφημερεύει το «Παίδων Πεντέλης».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *