Πατούλης – Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Αίτημα στον ΕΟΠΥΥ για το clawback – Τι ζητάει για τους γιατρούς που δεν υπέβαλαν το αίτημα

Για την πληρωμή του clawback σε δόσεις αιτήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του στον ΕΟΠΥΥ, όπως ενημέρωσε από το Twitter με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του συλλόγου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. 


Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το αίτημα του ιατρικού συλλόγου κάνει λόγω για πληρωμή σε 120 δόσεις, ενώ ζητάει το μέτρο να ισχύσει και για τους γιατρούς που εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν σχετικό αίτημα. 

“Ο ΙΣΑ με επιστολή του στον ΕΟΠΥΥ αιτείται την δυνατότητα πληρωμής του clawback σε 120 δόσεις και για τους γιατρούς που εκ παραδρομής δεν υπέβαλλαν το σχετικό αίτημα”, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Σε παλιότερες δηλώσεις του ο κ. Πατούλης είχε τονίσει τις δυσκολίες που φέρνει το clawback στους γιατρούς: 

“Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Είναι σαφές ότι το clawback είναι ένα δυσβάσταχτο μέτρο που αναχαιτίζει τη δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών τόσο από τους γιατρούς της γειτονιάς όσο και από τα διαγνωστικά κέντρα και τα πολυϊατρεία.


Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους φορείς και σε αυτό προτίθεται να συμβάλει και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία διαθέτει τα εργαλεία εάν της δοθεί η δυνατότητα, να συμβάλλει στη χρηματοδότηση της ΠΦΥ, μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων πόρων, όπως έγινε με τους επικουρικούς ιατρούς και τις νέες τεχνολογίες.”


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *