Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατά Λινού: “Πρωτόγνωρη διάκριση ανάμεσα σε ‘καλούς’ κρατικούς και ‘κακούς’ ιδιώτες παιδιάτρους”

Θέση για τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, πήρε σήμερα με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 


Ο ΠΙΣ κατηγορεί την κα Λινού για πρωτόγνωρη διάκριση ανάμεσα σε ιδιώτες και κρατικούς γιατρούς η οποία υποστήριξε πως η επαγγελματική τους συμπεριφορά των πρώτων εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των χρημάτων που λαμβάνουν.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο για δήλωση που προσβάλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου, καθώς «η πρωτόγονη διάκριση του «καλού» κρατικού γιατρού και του «κακού» ιδιώτη, την ώρα που η Υγεία αλέθεται στις μυλόπετρες της κομματικής, προεκλογικής διαπάλης, συμβάλει αρνητικά στην απαραίτητη συνεννόηση που χρειάζονται τα προβλήματα της Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου αναφέρει: «Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, η χθεσινή δήλωση της κ. Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας, προσβάλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου. Η πρωτόγονη διάκριση του «καλού» κρατικού γιατρού και του «κακού» ιδιώτη, την ώρα που η Υγεία αλέθεται στις μυλόπετρες της κομματικής, προεκλογικής διαπάλης, συμβάλει αρνητικά στην απαραίτητη συνεννόηση που χρειάζονται τα προβλήματα της Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους».

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Δηλώσεις που υποβιβάζουν και προσβάλλουν το ιατρικό κόσμο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά από την καθηγήτρια Αθηνά Λινού να ζητήσει συγνώμη, για τις «απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε για τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους». Εκφράζει την αγανάκτησή του, σημειώνοντας ότι «προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας. Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας», αναφέρει ο ΙΣΑ.


Η δήλωση της Λινού και η απάντηση των Παιδιάτρων

Αιτία της αντίδρασης του ΠΙΣ και των Παιδιάτρων αποτέλεσε δήλωση της κυρίας Λινού, η οποία στην ομιλία της για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στις 11 Ιουνίου είπε «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *