Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον! Κάποιοι μπορεί και να μπουν σε ΜΕΘ

Έκκληση στους πολίτες, ειδικά σε όσους είναι άνω των 60, να εμβολιαστούν έκανε για ακόμα μία φορά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ματίνα παγ΄νη, επισημαίνοντας ότι «όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον».


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ». Αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι. Πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

«Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά». Εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η Δέλτα ήταν η πιο δύσκολη μετάλλαξη και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *