Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για τα Χριστούγεννα!

Μπορεί, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, η Όμικρον να προξενεί ήπια συμπτώματα σε όσους μολύνονται με αυτή, αλλά η εξάπλωσή της θα αποδειχθεί «το χειρότερο σενάριο για τα Χριστούγεννα», σύμφωνα με τον Βρετανό καθηγητή επιδημιολογίας Τζον Έντμουντς.


Μιλώντας σε εξ αποστάσεως σεμινάριο που διοργάνωσε η βρετανική Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής, ο καθηγητής Έντμουντς προέβλεψε ότι ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων μέσα στους επόμενους μήνες θα οφείλεται στην Όμικρον.

Παρόλ’ αυτά, ο Τζον Έντμουντς, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς λοιμωξιολόγους, εκτιμά ότι τα εμβόλια θα εξακολουθήσουν να παρέχουν προστασία -έως κάποιο βαθμό- από την παραλλαγή Όμικρον και ιδιαίτερα με την «αναμνηστική» δόση.

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία προβλέπουν ότι τις επόμενες 2-4 εβδομάδες, τα κρούσματα Όμικρον θα έχουν φτάσει στο ήμισυ των συνολικών νέων μολύνσεων, ενώ η Βρετανία θεωρείται σαν η επόμενη μεγάλη εστία της συγκεκριμένης μετΌμικρον και ότι στη συγκεκριμένη χώρα θα εκδηλωθούν πρώτα όλα τα φαινόμενα που συνδέονται από την παραλλαγή πριν εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *