Η πρώτη καλή είδηση για την «Όμικρον»! Ενδείξεις ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την μετάλλαξη

Οι πλήρως εμβολιασμένοι φαίνεται πως προστατεύονται από την μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με τις ενδείξεις –όχι όμως επίσημα στοιχεία- που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Νιτζάν Χόροβιτς.


Σύμφωνα με όσα είπε, οι υπάρχουν ενδείξεις που θέλουν τους πλήρους εμβολιασμένους το τελευταίο εξάμηνο, ή εκείνους που έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου να είναι προστατευμένοι από το στέλεχος Β.1.1.529, γνωστό ευρύτερα ως μετάλλαξη Όμικρον.

«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ακριβέστερες πληροφορίες αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά υπάρχει αισιοδοξία και ενδείξεις, ότι εκείνοι που έκαναν εμβόλιο ή τρίτη δύση θα προστατεύονται και από αυτή την παραλλαγή», δήλωσε.

Λίγες ώρες αργότερα το Ισραηλινό δίκτυο Channel 12 ανέφερε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι κατά 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από τη μετάλλαξη Όμικρον – και κατά 95% έναντι της Δέλτα- , αλλά οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν 2,4 φορές υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα. Το ίδιο ρεπορτάζ υπογράμμισε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι κατά 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσησης μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων που έκαναν και την τρίτη δόση κι ότι η ικανότητας της Όμικρον να μολύνει τους ανθρώπους είναι κατά 1,3 υψηλότερη σε σύγκριση με τη Δέλτα, αλλά τα συμπτώματα είναι λιγότερο σοβαρά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *