Η Όμικρον κυριαρχεί στη Θεσσαλονίκη! Τι δείχνουν τα λύματα

Πλήρης η επικράτηση της Όμικρον στη Θεσσαλονίκη, βάση των στοιχείων που προκύπτουν από τα λύματα, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.


Μιλώντας στον Real Fm 107,1, εξήγησε ποια είναι τα τρία στοιχεία που προκύπτουν από τις νέες μετρήσεις του ιικού φορτίου που διεξάγει η διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ στα αστικά απόβλητα, ενώ υπογράμμισε πως τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι τουλάχιστον δυόμισι φορές περισσότερα από αυτά που καταγράφονται από τα τεστ.

Επίσης, έκανε λόγο για ενδείξεις ανάσχεσης του ρυθμού αύξησης του ιικού φορτίου, που όμως -όπως είπε- παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μίλησε δε για σχεδόν πλήρη επικράτηση της Όμικρον στην περιοχή, την ώρα που καταγράφεται πτωτική πορεία της Δέλτα

Ο πρύτανης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα δούμε νέα αύξηση στα κρούσματα», αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει με αριθμούς ούτε για τη νέα κορύφωση ούτε για τον μηδενισμό των κρουσμάτων. «Δεν θα μπω επίσης στον πειρασμό να κάνω τον… Τειρεσία και να προβλέψω πότε θα μηδενιστούν τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποίησε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η εξεταστική περίοδος στο ΑΠΘ  επισημαίνοντας πως «είμαστε σε συνεχή εγρήγορση» και διαβεβαιώνοντας πως «με τα μέτρα που θα πάρουμε δεν θα υπάρχει κανένας φοιτητής ο οποίος αν νοσεί κατά την περίοδο των εξετάσεων θα χάσει μάθημα ή πτυχίο λόγω της νόσησής του. Δεσμεύομαι προσωπικά».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *